Κεφαλιά...ανόδου!

Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο είναι ο Παναιτωλικός, καθώς πήρε σπουδαίο «διπλό» με 1-0 απέναντι στον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή και διατήρησε την διαφορά των οκτώ βαθμών από τον ΟΦΗ που έπεται στην βαθμολογία.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Αγρινίου ήταν ο Εντζεγκουέλε, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έδωσε ένα σημαντικό «τρίποντο» στο «συγκρότημα» του Μπάμπη Τεννέ.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με στόχο να ελέγξει το κέντρο παρουσίασε τον Εθνικό Αστέρα ο Νίκος Παντέλης, καθώς στο 4-2-3-1, είχε τον Κοτταρά κάτω από τα δοκάρια, τον Χωριανόπουλο στα δεξιά, τον Τσιώλη στα αριστερά και τους Καρατζά, Παπαζούδη στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Παριανός και Σκάρος, έχοντας πιο μπροστά τους τον Λουάμο στο δεξί άκρο, τον Διαμάντη στο αριστερό και στον άξονα ήταν ο Φραντσεσκί, πίσω από τον Χανιώτη που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το βάρος… στην μεσαία γραμμή έριξε και ο Μπάμπης Τεννές, που στο 4-1-4-1 επέλεξε τον Τζενάμο στον «άσο», τον Παλαιολόγο στα δεξιά, τον Βούκοβιτς στα αριστερά και τους Εντζεγκουέλε και Αθανασιάδη στο κέντρο της άμυνας. Πιο μπροστά τους ήταν ο Μουμίν, που είχε τους Θεοδωρίδη και Ρότσα. Στα δεξιά ήταν ο Παππάς, ο Μπουμάλ στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκούρμα.

Χωρίς… συγκινήσεις

Άμεσα αναμένεται να ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι δύο ομάδες περισσότερο… κούρασαν την μπάλα. Οι δύο «μονομάχοι» είχαν το μυαλό τους κυρίως στα μετόπισθεν, χωρίς να… ενδιαφέρονται για κάποιο γκολ.

Μετά τα πρώτα… αναγνωριστικά λεπτά, ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Κοτταρά.

Η μοναδική καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 35’ ο Θεοδωρίδης εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Αναστασιάδη πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτταρά.

Στην συνέχεια, ο Εθνικός Αστέρας ανέβασε… στροφές και θέλησε να πιέσει για ένα τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε κυρίως της συμπαγής άμυνας της ομάδας του Αγρινίου.

Χιτσκοκικό φινάλε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάμπης Τεννές θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καούνο στην θέση του Παππά.

Μάλιστα, στο 58’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην… επανάληψη, όταν ο νεοεισελθών Καούνος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή και θέλησε να πετύχει ένα τέρμα, ενώ από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση.

Μάλιστα, στο 61’ η ομάδα της Καισαριανής έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν στην αντεπίθεση, ο Χωριανόπουλος έκανε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Χανιώτη πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει για ένα τέρμα, αλλά δύσκολα οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ, έβρισκαν τους διαδρόμους για την εστία του Κοτταρά, με αποτέλεσμα να απειλεί με μακρινά σουτ, όταν στην φάση του Θεοδωρίδη στο 85’ που πέρασε άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες να ολοκλήρωναν την αναμέτρηση χωρίς τέρματα, ήρθε το γκολ για τον Παναιτωλικό. Ο Ετζενγκουέλε στο 91’ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, νίκησε τον Μπενίσκο και έστειλε την  μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των γηπεδούχων που διαμαρτυρήθηκαν, κάτι που έφερε την διακοπή της αναμέτρησης για πέντε λεπτά

Πηγή: onsports.gr/agrinionews.gr