Υπερμαραθώνια ποδηλατική διαδρομή: Θέρμο-Λευκάδα-Θέρμο

To Σάββατο 04.06.2011 η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) (www.pepa.gr) διοργανώνει υπερμαραθώνια ποδηλατική διαδρομή (Brevet) 300 χλμ. (325 χλμ. η πραγματική διανυθείσα απόσταση) με αφετηρία και τερματισμό το Θέρμο.

Η διαδρομή διασχίζει την Δυτική, επί το πλείστον, Αιτωλοακαρνανία και η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

Ο πηγαιμός: Θέρμο – Παραβόλα – Καινούριο – Νέα Αβόρανη – Αγρίνιο – Δοκίμι – Καλύβια – Γέφυρα Αχελώου – Γουριώτισσα – Σκουρτού – Μαχαιράς – Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Μύτικας – Πάλαιρος – Πογωνιά – Πλαγιά – Περατιά – Αγία Βαρβάρα – Λευκάδα.

H επιστροφή: Λευκάδα-Πλαγιά-Πογωνιά-Πάλαιρος-Μύτικας-Αστακός-Λεσίνι-Κατοχή-Αιτωλικό-Παραλία Σταμνάς-Αγγελόκαστρο-Λυσιμαχία-Μακρυνεία-Πετροχώρι-Θέρμο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ BREVETS

Το Audax Club Parisien έχει τη παγκόσμια αποκλειστικότητα της διοργάνωσης των Βrevets. Η καταχώρηση των στοιχείων των Βrevets έχει ξεκινήσει από το 1921 και συνεχίζεται αδιάλειπτα έως σήμερα.

Τα Brevets είναι υπερμαραθώνιες ποδηλατικές εκδηλώσεις ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη. Οι κάτω των 18 χρειάζονται γονική συναίνεση και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα. Στις διοργανώσεις αυτές μπορεί να λαμβάνει μέρος οποιοδήποτε όχημα κινείται αποκλειστικά με ανθρώπινη δύναμη, δεν κάνει θόρυβο και έχει μέγιστο πλάτος 2 μ. Τα διθέσια/πολυθέσια οχήματα μετρούν ως μία συμμετοχή.

Κάθε ποδηλάτης πρέπει να είναι αυτάρκης . ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οχήματα συνοδείας και η οποιαδήποτε παροχή βοήθειας κατά το μήκος της διαδρομής. Υποστήριξη επιτρέπεται ΜΟΝΟ στα σημεία ελέγχου. Οποιαδήποτε παραβίαση επιφέρει αποκλεισμό. Αν υπάρχουν οχήματα συνοδείας θα πρέπει να ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή.

Η μέγιστη χρονική διάρκεια των Brevets είναι ανάλογη των αποστάσεων, 200χλμ. 13:30// 300χλμ. 20:00// 400χλμ. 27:00// 600χλμ. 40:00// 1000χλμ. 75:00. Οι αθλητές πρέπει να τερματίζουν μέσα στα χρονικά όρια που αναγράφονται στην κάρτα διαδρομής. Εάν φτάσουν νωρίτερα, ο χρόνος που θα αναγράφεται είναι το άνοιγμα του τερματισμού (το ίδιο ισχύει και για τα κοντρόλ). Εάν ωστόσο φτάσουν μετά το όριο του κλεισίματος αποκλείονται. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φτάσει σε σημείο ελέγχου εκτός χρονικού ορίου εξαιτίας απρόβλεπτων συνθηκών (για παράδειγμα αν έχει κλείσει κάποιος δρόμος ή έχει σταματήσει για να βοηθήσει σε κάποιο ατύχημα) η διοργανώτρια αρχή μπορεί να του επιτρέψει να συνεχίσει με την προϋπόθεση μέχρι το επόμενο (ή τα δύο επόμενα) κοντρόλ να φτάσει εντός χρόνου. Κακή φυσική κατάσταση του αθλητή ή του εξοπλισμού του, πείνα, κούραση και νύστα δεν θεωρούνται απρόβλεπτες συνθήκες και δεν ευσταθούν ως λόγοι για να δοθεί άδεια ώστε να συνεχίσει. Σε τέτοια περίπτωση, ακόμα κι αν τερματίσει ο αθλητής θεωρείται άκυρος.

Τα Βrevets είναι μια δοκιμασία του σώματος και του πνεύματος και κάθε αθλητής οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος ώστε να λάβει μέρος. Σε περίπτωση που κάποιος εγκαταλείψει, η διοργανώτρια αρχή δεν έχει υποχρέωση να τον μεταφέρει κάπου.

Επειδή οι διαδρομές είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, ευθύνη του κάθε αθλητή είναι να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά που να τιμά τον ίδιο, αλλά και το αθλητικό πνεύμα που διέπει τις διοργανώσεις.

2011-05-31

agrinionews.gr