Αλέκα Παπαρήγα στο Αγρίνιο: Ο κλέφτης είναι ο καπιταλισμός!

Κάλεσμα σε συστράτευση και σε συνειδητοποιημένους «αγανακτισμένους»

Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής

Με πολύ παλμό και αρκετό πλήθος πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια τη γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στην πλατεία δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Οι φίλοι του κόμματος είχαν συρρεύσει σχεδόν μια ώρα πριν την καθορισμένη(9 μ.μ.) για να παρακολουθήσουν την ομιλία της κ. Παπαρήγα ενώ αξιοσημείωτο ήταν ότι η συγκέντρωση των αγανακτισμένων που γίνεται κάθε βράδυ στην αρχή της Παπαστράτου πραγματοποιήθηκε κανονικά. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχε και σημαντική αστυνομική δύναμη με εμφανή μάλιστα παρουσία.

 

Η γ.γ.. του ΚΚΕ έφτασε κατευθείαν στο Αγρίνιο και δεν έδωσε κάποια συνέντευξη τύπου ενώ και η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην καθορισμένη ώρα.

Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα πρώτα επεσήμανε ότι «η βαθιά κρίση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα είναι παράλληλα και μια ιστορική ευκαιρία στην οποία θα φανεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν τελικά το λαϊκό κίνημα θα επικρατήσει ή αν θα μπορέσουν οι δυνάμεις της αστικής τάξης με το φόβο να κάνουν τον πολύ κόσμο να δηλώσει υποταγή». «Καλούμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που έχουν επιλέξει τη διαμαρτυρία να συνταχθούν μαζί μας ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμά μας» τόνισε η κ. Παπαρήγα που στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού που-όπως δήλωσε-αυτή τη φορά δεν μπορεί να ανακάμψει όπως παλιότερα και ακόμα και στις ΗΠΑ ήδη περιμένει το νέο κύμα κρίσης.

Η γ.γ. του ΚΚΕ διαχώρισε τη θέση των βουλευτών του ΚΚΕ από άλλους πολιτικούς λέγοντας ότι πρέπει ο καθένας να κρίνεται ξεχωριστά, ενώ εστίασε στην φράση «κλέφτες»¨που ακούγεται πολύ στις ελληνικές πλατείες: «Κλέφτης είναι πάνω από όλα ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο. Αυτά που έχουν φάει κάποιοι σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, που όντως έχουμε, δεν είναι τίποτε μπροστά στις κοινωνικές αδικίες και τις μαζικές απολύσεις που έγιναν και θα γίνονται», επεσήμανε.

Η κα Παπαρήγα έκανε και ιστορική αναδρομή στον σοσιαλισμό που κατέπεσε, λέγοντας ότι οι κομμουνιστές ξέρουν που έγιναν τα λάθη και πως μόνο ο επιστημονικός σοσιαλισμός που προτείνει το ΚΚΕ έχει απαντήσεις. «Θα προσπαθήσουν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στον αριθμό των βουλευτών και στην άρση της ασυλίας, ενώ τα θέματα είναι άλλα. Έτσι κι αλλιώς εμείς έχουμε πει ότι δεν θέλουμε προνόμια για τους βουλευτές» τόνισε.

Σαν βασικό σημείο της όμως η ομιλία της κ. Παπαρήγα είχε το κάλεσμα όσων διαμαρτύρονται αφού όμως, όπως είπε, ξεπεράσουν τις ιδεοληψίες τους και τις φοβίες τους. Για να συμπληρώσει: «Η απάντηση δεν είναι ο Τσίπρας, η Μπακογιάννη και ο Καρατζαφέρης και θα προσπαθήσουν, ειδικά τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα, είτε να συγκυβερνήσουν είτε να φέρουν στο προσκήνιο νέους πολιτικούς και σπουδαγμένους στο εξωτερικό τεχνοκράτες. Για το λόγο αυτό και όσοι αγανακτούν πρέπει να ξέρουν ότι και στο παρελθόν δόθηκαν στο λαό ελπίδες, όπως το ’74 ή το ’81. Όλοι όμως ξέρουν που κατέληξαν όλα αυτά».

Τέλος η κα Παπαρήγα αφού επανέλαβε ότι διαχρονικά αλλά και στις μέρες μας πάντα ήταν το ΚΚΕ και όλοι οι άλλοι απέναντι, δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο να στραγγαλιστεί το κόμμα οικονομικά είτε με ελέγχους είτε με τη διακοπή των κρατικών επιχορηγήσεων. «Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε κρατικοδίαιτο κόμμα και δίνουμε λογαριασμό μόνο στα μέλη μας. Ας μας κόψουν λοιπόν την επιχορήγηση. Θέλουμε από σας (σ.σ. τα μέλη του ΚΚΕ) στήριξη, να αγοράζετε το Ριζοσπάστη και το πολιτικό μας βιβλίο και να διακινείτε τα κουπόνια μας» ήταν τα λόγια με τα οποία ολοκλήρωσε την ομιλία της η κα Παπαρήγα. Αμέσως μετά χαιρέτησε τον κόσμο κα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της με προορισμό την Αθήνα, ενώ το πλήθος παρέμεινε φωνάζοντας συνθήματα και κουνώντας τις σημαίες του κόμματος.

2011-06-10

agrinionews.gr