«ΟΧΙ» Κουρουμπλή σε Μεσοπρόθεσμο. Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ.

Hxηρό «ΟΧΙ» του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Πάνου Κουρουμπλή στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ένα «όχι» που ήδη με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην κυβερνητική προσφυγή στο πατριωτικό καθήκον των βουλευτών: «Πατριώτες είμαστε όλοι. Πατριωτισμός όμως είναι η έκφραση εκείνων των πολιτικών, που τόλμησαν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα της μεγάλης και προκλητικής φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Και αναγνωρίζω σε Οικονόμου και Βενιζέλο ότι ανέλαβαν την πιο καυτή πατάτα, αλλά δεν συμφωνώ με τις διαπιστώσεις τους».

«Ευθύνες έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και όχι οι βουλευτές. Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση που άφησε στο απυρόβλητο εκείνους τους παράγοντες της ΝΔ που έστησαν το πάρτι του φαρμάκου; Γιατί δεν απαιτήσαμε από τον κ. Προβόπουλο τα ονόματα αυτών των «πατριωτών» που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό; Μπορεί να μας πει η ΝΔ και η κυβέρνηση η σημερινή, πόσα χρωστά από ΦΠΑ (550 εκατ. ευρώ) η εταιρεία του αεροδρομίου; Δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μεγαλοφειλετών στο Δημόσιο που χρωστούν 24 δισ. ευρώ. Ποιος είναι ο πατριωτισμός λοιπόν; Η ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, ή να αφήνουμε να αιωρούνται σκιές στον πολιτικό κόσμο;», αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής.

2011-06-30

agrinionews.gr