Οι τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα της Αιτω/νιας

Την ώρα που δυνάμεις της Πυροσβεστικής τρέχουν για φωτιές που μπαίνουν το βράδυ στην… Κλεισούρα(και ευτυχώς τις σβήνουν πριν αποτελέσουν πυρκαγιά) ή που δίνουν μάχη στο Θέρμο δίπλα σε θρησκευτική τελετή, δυστυχώς τα δυο μεγάλα μέτωπα που καίνε το Ξηρόμερο και το δήμο Αμφιλοχίας δεν λένε να κοπάσουν.

Σύμφωνα με επικοινωνία του agrinionews με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στο Αγρίνιο κ. Γιαννακόπουλο, η κατάσταση στο Ξηρόμερο είναι αρκετά καλύτερη από χτες αλλά δεν γίνεται λόγος ούτε για μερικό έλεγχο ακόμη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το μέτωπο έχει σημαντικά λιγότερη ένταση ενώ η απουσία μαύρων καπνών δείχνει ότι δεν καίγονται ανεξέλεγκτα νέες εκτάσεις. Η προσοχή όλων έχει στραφεί προς Κουβαρά και Μαχαιρά αφού προς τις Φυτείες δεν συντρέχει λόγος πια.

Αντίθετα η φωτιά στη Στάνο εξακολουθεί με αμείωτη ένταση και προς Λουτράκι αλλά και πολύ πάνω από τον Άγριλο. «Δυστυχώς ο αέρας που φυσά δεν ευνοεί τις ρίψεις και όσες γίνονται, αυτό επιτυγχάνεται με την αυτοθυσία των πιλότων. Έχουμε βοήθεια από πολλές περιοχές(σημ: ακόμη και από το νομό Τρικάλων ή την Κοζάνη) και επιχειρούν πάνω από 150 άτομα αλλά η φωτιά είναι μεγάλη και οι συνθήκες αντίξοες» εξήγησε στο agrinionews ο κ. Γιαννακόπουλος.

Η καταστροφή μαίνεται σε χιλιάδες στρέμματα που δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν ενώ στην περιοχή βρίσκονται τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Να σημειωθεί ότι στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας η φωτιά που άρχισε από τη Κορπή έχει τεθεί υπό έλεγχο μετά την ύφεση που παρουσίασε χτες το απόγευμα, ενώ και στο Θέρμο δεν υπάρχει πια πρόβλημα.

agrinionews.gr

2011-08-25