Το καράβι θα «σφυρίξει» στο Μεσολόγγι!

22 Οκτωβρίου η πρώτη πανηγυρική «έξοδος» στο Ιόνιο. Από το Μάρτιο του 2012 το Μεσολόγγι  αποκτά ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ζάκυνθο

Ο κύβος ερρίφθη για ένα από τα αιτήματα του Μεσολογγίου το οποίο αφορά την ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου και ειδικά τη Ζάκυνθο. Το καλό νέο, έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και θα ανακοινωνόταν και επίσημα από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου.
Έτσι, στις 22 Οκτωβρίου το λιμάνι της πόλης θα υποδεχθεί πανηγυρικά τους Ζακυνθινούς που θα καταπλεύσουν  «σύσσωμοι» προκειμένου να γίνει η επίσημη ανακήρυξη ίδρυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που θα αρχίσει να λειτουργεί σε κανονικά δρομολόγια τον ερχόμενο Μάρτιο. Εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών φορέων αλλά και επιχειρηματίες θα βρίσκονται στο Μεσολόγγι συμμετέχοντας στην γιορταστική άφιξη του πλοίου, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ακόμη και φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας.
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως «…μετά από πολλά χρόνια, θα δοθεί η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και της ενίσχυσης της επισκεψιμότητας και για τις δυο περιοχές. Ο σύλλογος στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια ακτοπλοϊκής σύνδεσης, πιστεύοντας πως αυτή θα λειτουργήσει προς σε μια θετική αναπτυξιακή κατεύθυνση».
Θα πρέπει να σημειωθεί  πως στις αρχές του 20ου αιώνα (1900) το Μεσολόγγι διατηρούσε ακτοπλοϊκή σύνδεση με πλοίο που αναχωρούσε από την Τουρλίδα (παλιό λιμάνι), και είχε σταθμούς την Κυλλήνη, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και τέλος τους Άγιους Σαράντα.

2011-10-05

agriniopress.gr