Πραγματικότητα το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Eλλάδος με έδρα το Αγρίνιο (VIDEO)

Ημέρα χαράς και αισιδοξίας η σημέρινη για το Αγρίνιο μιας και πριν από λιγή ώρα ολοκληρώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο η τελετή εγκαινίων του Εφετείου Δυτικής Ελλαδας, με την παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή, της φυσικής ηγεσίας της δικαιοσύνης (Πρόεδρος-εισαγγελεάς Αρείου Πάγου), του νομικού κόσμου της πόλης καθώς και των εργαζομένων.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ενώ παραβρέθηκαν ο Υφ.Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μωραίτης. Οι βουλευτές Α.Μακρυπίδης και Δ.Σταμάτης , ο Δήμαρχος  Αγρινίου κ. Π.Μοσχολιός, ο Περιφερειάρχης Δυτ.Ελλάδας Απ.Κατσιφάρας, ο Γ.Γ.της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Θ.Σώκος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Βαινάς, ο αντιπ/χης B.Αντωνόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των αστυνομικών, πυροσβεστικών και άλλων αρχών της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο ο Πρόεδρος Εφετών του νέου Εφετείου, Γεράσιμος Τσούνης, άσκησε σκληρή κριτική για την ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική αλλά και τους εργατικούς και ασφαλιστικούς νόμους που καλείται να εφαρμόσει η δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσούνης τόνισε πως «για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας». Ο κ. Τσούνης συνέχισε λέγοντας ότι «είναι δυσμενής η Εθνική συγκυρία που βιώνουμε ενώ είναι καταθλιπτικό το περιβάλλον για όλα ανεξαρτήτως τα κοινωνικά στρώματα και τις κοινωνικές ομάδες».

«Η εργατική θέση του Έλληνα γίνεται πλέον τραγική, τα παραδοσιακά μέτρα φτώχειας και προστασίας που αποτελούσαν προστατευτικό ανάχωμα απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του οικονομικά ισχυρού εργοδότη έχει πλέον απολέσει πολύ μεγάλος μέρος από την ενοχλητική δραστικότητα της», κατέληξε ο κ. Τσούνης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης,  Γ. Πεταλωτή, ο οποίος κάλεσε το δικαστικό σώμα να επιτελέσει το έργο του όπως το επιτάσσει το Σύνταγμα, προς όφελος των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του Προέδρου του Εφετείου Αγρινίου είναι πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του για ζητήματα των οποίων την ευθύνη έχει η Ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Έλληνες πολίτες μέλη της.

2011-10-16

aerasfm.gr