Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο

Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην πόλη είχαν τέτοια πολυπληθή συμμετοχή… Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του εργατικού κέντρου στην Πλατεία Δημοκρατίας αλλά και συγκέντρωση του Συντονιστικού των φορέων στη Πλατεία Ειρήνης εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση των συνδικαλιστών και γενικότερα της κοινωνίας απέναντι στα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.  Στη συνέχεια πραγματοποιηθήκαν δύο πορείες που κατέληξαν στην πλατεία Δημοκρατίας.
 
Αναλυτικότερα από νωρίς το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Αγρινίου. Μαζική ήταν συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την έντονη παρουσία των συνδικαλιστών, των αγροτών της ΠΑΣΥ αλλά και μαθητών από τη ΜΑΣ. Μάλιστα τρακτέρ αγροτών της ΠΑΣΥ είχαν αποκλείσει την πλατεία Δημοκρατίας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Βασίλης Νικάκης, οποίος μεταξύ άλλων επιτέθηκε και στο συντονιστικό των φορέων λέγοντας χαρακτηριστικά «σήμερα προσπαθούν κάποιοι άλλοι, σαν μέτωπο φορέων, να κάνουν μια άλλη συγκέντρωση χωρίς περιεχόμενο πάλης και αντίστασης. Προσπαθούν γνωστά στηρίγματα της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα…» Ακόμη χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Ραμμόπουλος.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Κατσιγιάννης από την γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Άκρως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Ειρήνης από το συντονιστικό των φορέων του Αγρινίου στο οποίο συμμετέχουν το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου, το σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απήυθυναν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Π. Μπεσίνης, ο πρόεδρος του Σύλλογου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου κ. Β. Μαχαλιώτης, το μέλος του ΔΣ του σύλλογου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου κ. Γιάννης Μπαζώρας, κ. Τσιρογιάννης από τους εργαζομένους του δήμου Αγρινίου, ο κ. Μωσαϊδης πρόεδρος του σωματείου ράδιοταξί Αγρινίου, εκ μέρους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ η κ. Βούλγαρη και η κ. Σωτηροπούλου από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών.
 
Με την ανάγνωση ψηφίσματος η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης  στην οποία ηγούνταν οι εργαζόμενοι και τα οχήματα του ΕΚΑΒ ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία του σωματείου ραδιοταξί Αγρινίου. Αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο η πορεία του ΠΑΜΕ όσο και αυτή των φορέων του Αγρινίου κατέληξαν στην πλατεία Δημοκρατίας.
 
Προεξάρχουσα θέση στο συντονιστικό των φορέων του Αγρινίου έχει το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Δ.Μπαϊρακτάρη στον ΑΕΡΑ FM. 
Ακούστε εδώ, στον aera fm, τις δηλώσεις του προέδρου και παρακολουθείστς τα βίντεο από τις κινητοποιήσεις στο Αγρίνιο.

aerasfm.gr

2011-10-20