Μεσολόγγι: Aντί καραβιού, με λεωφορεία ήρθαν οι Ζακυνθινοί…

Φιάσκο με το καράβι από τη Ζάκυνθο! Με λεωφορεία κατέφθασε η αποστολή των Ζακυνθινών σήμερα από στο Μεσολόγγι.
Σκηνές από παλιά ελληνική κωμωδία διαδραματίστηκαν σήμερα στο Λιμάνι του Μεσολογγίου. Το πρωί, στις 11:00, σε πανηγυρικό κλίμα προγραμματιζόταν η υποδοχή του πλοίου με τη ζακυνθινή αποστολή. Η άφιξη του θα σηματοδοτούσε τη βούληση των δύο περιοχών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Είχε μάλιστα οργανωθεί και ανακοινωθεί και συγκεκριμένο τελετουργικό.

Φεύ…Το καράβι δεν σφύριξε στο Μεσολόγγι. Ο ερχομός του ακυρώθηκε πυροδοτώντας σενάρια για τις αιτίες, με τα κυριότερα να αναφέρονται «σε ισχυρά συμφέροντα που δεν επιθυμούν τη σύνδεση».
Η αποστολή της Ζακύνθου πάντως αφίχθη το μεσημέρι στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Με λεωφορεία ήρθε από την Κυλλήνη…

Το πρόγραμμα της πάντως αναμενόταν να συνεχιστεί κανονικά με την υπογραφή του «Συμφώνου  Συνεργασίας» για την ακτοπλοϊκή σύνδεσηΜεσολογγίου – Ζακύνθου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Δήμου Ζακύνθου από τους Δημάρχους Παναγιώτη Κατσούλη και
Στέλιου Μποζίκη αντίστοιχα και την παρουσίαση  της μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας, από τον υπεύθυνο μελετητή Φίλιππα Σαμαλέκο

Θα ακολουθήσει η αδελφοποίηση του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή» με το Μουσικό Γυμνάσιο Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» και στις 17:00 η επίσκεψη της αποστολής της Ζακύνθου στο Κέντρο Χαρακτικών , Τεχνών Μουσείο Βάσω Κατράκη του Αιτωλικού και η περιήγηση της στην πόλη του Μεσολογγίου.

2011-10-29

agrinionews.gr