To Πανεπιστήμιο έδωσε τα πρώτα του πτυχία


Σε πανηγυρικό κλίμα σήμερα, έγινε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. Για πρώτη φορά δόθηκαν  πτυχία και μεταπτυχιακά, με αναγραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Οι απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές, μαζί με τους γονείς και φίλους τους, είχαν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι για την επιβράβευση των κόπων τους.
Όμως,  κάτι ανάλογο ισχύει και για την τοπική κοινωνία, που μετά από αγώνες είκοσι χρόνων, βλέπει να μπαίνουν τα θεμέλια μιας ανεξάρτητης ακαδημαϊκής οντότητας στο Αγρίνιο και την Αιτωλ/νία. Η σημερινή εκδήλωση ορκωμοσίας λοιπόν είχε μια ξεχωριστή σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά παράμετρο, που την έκανε να ξεχωρίσει απ’όλες τις προηγούμενες τελετές που είχαν γίνει στο Αγρίνιο.

Οι τίτλοι των πτυχίων και μεταπτυχιακών, ανέγραφαν πλέον ξεκάθαρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και  παραδόθηκαν για πρώτη φορά στους κατόχους τους, από τα χέρια του προέδρου της Διοικούσας του Πανεπιστημίου, Δημήτρη Σερπάνου και όχι από τον εκπρόσωπο  του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων…

Την σημασία της σημερινής ημέρας, επισήμαναν άλλωστε στις ομιλίες τους, τόσο οι πανεπιστημιακοί που χαιρέτισαν, όσο και ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, που παρέστη στην εκδήλωση.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σερπάνος, έκανε λόγο για «ένα σημαντικό βήμα στην αυτόνομη πορεία του Ιδρύματος και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας, με επιστημονική και ερευνητική ανάπτυξη». Επισήμανε ακόμη πως το Πανεπιστήμιο θα συνεχίζει να στηρίζει τους πτυχιούχους για την διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, ενώ ζήτησε και από τους ίδιους, μέσα από τον σύλλογο αποφοίτων να ενεργοποιηθούν για την στήριξη του Πανεπιστημίου.
Ο Παύλος Μοσχολιός, είπε πως μετά από είκοσι χρόνια, όπου υπήρξαν στιγμές έντασης, αισιοδοξίας αλλά και απογοήτευσης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, δίνει τα πρώτα του πτυχία, χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα, πολύ σημαντική για το Αγρίνιο.

Παράλληλα, τόνισε πως το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, δίνει αξιόλογα πτυχία, που μπορούν να σταθούν στην αγορά εργασίας και κάλεσε τους αποφοίτους να προσπαθήσουν με αισιοδοξία και δύναμη, επισημαίνοντας πως η χώρα γενικότερα περιμένει πολλά από την προσπάθεια των νέων επιστημόνων.

Στο ίδιο κλίμα, έγιναν και οι χαιρετισμοί των προέδρων των τριών Τμημάτων του Πανεπιστημίου, με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΠΠΝΤ και πρ. πρύτανη Στ. Κουμπιά να τονίζει πως τα Πανεπιστήμια στην χώρα πρέπει να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, «γιατί από εκεί θα έρθει η ελπίδα», συμπληρώνοντας πως η ποιότητα του Πανεπιστήμιων, θα εξασφαλίσει και την βιωσιμότητά τους.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΑΠΤ κ. Λάνταβος σημείωσε πως σε αντίθεση με το κλίμα που δημιουργείται, το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, έχει υψηλό επίπεδο σπουδών που του φέρνει διακρίσεις, ζητώντας από τους φοιτητές να συνεχίσουν με αισιοδοξία, αφού «διαθέτουν πολύ καλά εφόδια»

Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος του Τμήματος ΔΠΦΠ κ. Δημόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το Πανεπιστήμιο θα «τα πάει καλύτερα»

Ακολούθησαν οι ορκωμοσίες των αποφοίτων και η παράδοση στων πτυχίων και μεταπτυχιακών, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Φανερά ευτυχισμένοι οι απόφοιτοι ακόμη περισσότερο συγκινημένοι οι γονείς και οι συγγενείς τους , από πολλές περιοχές της Ελλάδας, που πλημμύρισαν σήμερα το αμφιθέατρο  και τους χώρους του Πανεπιστημίου.

Στην τελετή από την Διοικούσα του Πανεπιστημίου, παρέστησαν ακομη οι κ. Βαϊνάς και Πιστιόλας

 2011-12-07

agriniopress.gr