Με τι καιρό πιάνει η ψηφιακή;

Πάρα πολλά παράπονα αναγνωστών μας για την ψηφιακή τηλεόραση εν μέσω εορτών, σε σημείο που καλά θα ήταν να εξηγήσει κάποιος υπεύθυνος πάνω από ποιο… ύψος πιάνει η… επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και σε ποιες καιρικές συνθήκες, επειδή και λόγω εορτών και οικονομικής κρίσης, η τηλεόραση εννοείται ότι θα ήταν μια παρηγοριά, τουλάχιστον για τους μη έχοντες.
Στο agrinionews.gr συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες ότι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο MPEG4 στο κέντρο της πόλης δεν πιάνουν καθόλου και η γνωστή εξήγηση ότι το ψηφιακό σήμα θέλει άψογη λήψη απλά δεν είναι αρκετή. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον δυο κανάλια στις νοτιότερες περιοχές έχουν σχεδόν μηδενική λήψη ενώ στο πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας οι πιο πολλοί είχαν γυρίσει στο αναλογικό.
Είναι πάντως καταφανέστατο ότι υπάρχει ζήτημα όταν βρέχει και μάλιστα όχι όταν βρέχει καταρακτωδώς, αλλά και όταν υπάρχει νεφοσκεπής ουρανός. Την ημέρα των Χριστουγέννων παρατηρήθηκαν προβλήματα σε όλη τη διάρκειά της, που έγιναν εντονότερα όταν άρχισε να βρέχει το βράδυ. Η κατάσταση, σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν οι αναγνώστες μας βελτιώθηκε όταν σταμάτησε η βροχή αργά τη νύχτα. Σύμφωνα με ηλεκτρολόγους που πλησίασε το agrinionews.gr για ένα διάστημα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η εκπομπή σήματος θα υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Ένα άλλο ζήτημα είναι και αυτό του ύψους καθώς στις βορειότερες περιοχές και στους λόφους γύρω από το Αγρίνιο τα προβλήματα μηδενίζονται ενώ αυξάνονται όσο πάμε προς τον κάμπο. Όμως, όταν κλήθηκε ο κόσμος να πάρει αποκωδικοποιητές δεν του είπαν να πιάσει καλύτερα κι ένα σπίτι προς τα Κλεπαΐτικα!
Το ερώτημα είναι, εν κατακλείδι, για πόσο διάστημα θα πιάνουμε ψηφιακή- για την οποία έχουμε πληρώσει- βλέποντας 100% μόνο τα κρατικά κανάλια(δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμα και στα 8 μποφόρ αλλά, δυστυχώς δεν έχουν σταθερό πρόγραμμα) ή περιμένοντας να έχει λιακάδα και ξαστεριά.

Γ.Σ.

2011-12-27

agrinionews.gr