Πρόστιμο 950 χιλιάδων στον Παναιτωλικό για το γήπεδο!

«Προτιμώ να το γκρεμίσω μόνος μου, θα μου έρθει πιο φτηνά» λέει ο Φώτης Κωστούλας στο agrinionews.gr

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με το γήπεδο του Παναιτωλικού και μάλιστα έχει και καινούρια επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, έφτασε στα γραφεία του Παναιτωλικού επίσημο έγγραφο από τη Πολεοδομία Αγρινίου που καλεί την ΠΑΕ να πληρώσει πρόστιμο ύψους 950 χιλιάδων ευρώ(!) σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα, ενώ περιλαμβάνει και τις απαραίτητες «διευκολύνσεις» που…προσφέρει ο νόμος. Αν, δηλαδή, πληρωθεί το πρόστιμο εγκαίρως, με εκπτώσεις και σχετικές διαδικασίες. Το πρόστιμο αφορά όλες τις κατασκευές του καλοκαιριού, τη νέα εξέδρα, το φωτισμό κλπ.
Επειδή η πρώτη φράση που έρχεται στο στόμα κάθε νομοταγούς πολίτη-ειδικά στις εποχές κάθαρσης που ζούμε- είναι «αν υπάρχει παρανομία πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη χωρίς διάκριση», το agrinionews.gr ρώτησε τη άποψη του προέδρου του Παναιτωλικού κ. Κωστούλα για το θέμα: «Έχω πει πολλές φορές ότι η μόνη “παρανομία” που έχουμε κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ξεκινήσαμε τις εργασίες παράλληλα με την κατάθεση ενός πληρέστατου φακέλου-αίτησης για νόμιμη άδεια, που από ότι μας έχουν πει, περιμένει μια τυπική έγκριση!» μας αναφέρει ο πρόεδρος του Παναιτωλικού. «Και αποδεικνύεται ότι καλώς ξεκινήσαμε γιατί μας είπαν ότι πρόκειται για κάτι τυπικό και αν είχαμε ακολουθήσει τη κλασική γραφειοκρατία δεν θα είχαμε ξεκινήσει ακόμα τίποτε! Δεν θα είχαμε καθόλου γήπεδο να παίξουμε και όχι μόνο αυτό αλλά δεν θα είχαμε πάρει καν κάποια έγκριση για να είμαστε έτοιμοι του χρόνου! Σημειώστε ότι έχουμε πει στην Πολεοδομία πολλές φορές ότι, έχουμε υπαχθεί σε ρύθμιση που αφορά τα αυθαίρετα και θα έπρεπε να έχουν ανασταλεί όλες οι ενέργειες εναντίον μας και μας είπαν ότι, ναι μεν, έχουμε δίκιο αλλά παράλληλα πρέπει να τρέξει και η έρευνα για τις καταγγελίες πολιτών σε βάρος των κατασκευών!»

«Δεν υπήρχε άδεια για τίποτε!»

Επισημαίνουμε στον κ. Κωστούλα ότι τυπικά η Πολεοδομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και ότι το πολιτικό σκέλος της δημοτικής Αρχής και ο δήμαρχος είναι σίγουρο ότι θα πει ότι δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει: «Ξέρετε τι με ενοχλεί; Όχι το ότι φτιάχνω με προσωπικά μου χρήματα κάτι που θα μείνει στο Δήμο και στον Αγρινιώτη, γιατί είναι από επιλογή μου. Με πειράζει ότι δεν ξέρει ο κόσμος ότι έχω νομιμοποιήσει ολόκληρο το γήπεδο για το οποίο δεν υπήρχε η παραμικρή άδεια για τίποτε! Για το παραμικρό! Δώσαμε λεφτά για σχέδια και νομιμοποιήσεις ολόκληρου του γηπέδου, το οποίο επισήμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ! Κανένα κομμάτι του, επαναλαμβάνω δεν ήταν σε κανένα σχέδιο και μέχρι να έρθω εγώ και να αποφασίσω να φτιάξω ότι έχει γίνει δεν είχε και καμιά καταγγελία! Την παραμικρή! Αποδέχομαι ότι ο δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να κάνει καμιά παρέμβαση και ότι οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά εγώ, ως πολίτης, που ακριβώς βρίσκομαι όταν διάφοροι, που δεν ξέρω καν που μένουν, βάζουν εμπόδια τώρα που πάει να γίνει κάτι σπουδαίο και όχι όταν υπήρχε ένα εντελώς αυθαίρετο οικοδόμημα για δεκαετίες μπροστά τους; Ξαναλέω ότι αποφασίσαμε να πληρώσουμε φόρους, ρυθμίσεις, ότι απαιτείται, αλλά όχι και να φτάσουμε ως εδώ, ούτε να ξέρουμε ότι ακόμα δεν θα είχαμε αρχίσει, σε κάτι που νομικά κα πολεοδομικά -πριν έρθει η δική μου διοίκηση- δεν υπήρχε!»

«Προτιμώ να το γκρεμίσω μόνος μου, να μου έρθει και πιο οικονομικά!»

Αφού ο κ. Κωστούλας μας εξηγεί ότι είναι ένα από τα ελάχιστα γήπεδα στη χώρα που έχουν όλες τις απαιτούμενες άδειες(!) και στο οποίο ακόμα και ότι έχει γίνει το καλοκαίρι είναι έτοιμο για έγκριση, τον ρωτάμε αν θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει το πρόστιμο σε χρόνο που να γλιτώσει και ένα μέρος του ποσού: «Θα σας απαντήσω όπως το νιώθω» μας λέει, «προτιμώ να το κατεδαφίσω μόνος μου και να πληρώσω και πολύ λιγότερα. Το αστείο είναι ότι το έγγραφο που λάβαμε λέει ότι “πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο στο χρόνο που αναγράφεται, αλλιώς πρέπει να κατεδαφιστεί ότι έγινε το καλοκαίρι” και στο μεταξύ μπορεί να έχει βγει η άδεια, η τυπική που μας έλεγαν και έχω αναφέρει, με αποτέλεσμα ότι κάναμε να είναι και τυπικά νόμιμο! Πρόκειται για παραλογισμό…»
Χωρίς άλλα σχόλια…

Γ.Σ.

2012-01-04

agrinionews.gr