Σοβαρές ποινικές υποθέσεις στο εφετείο

Οι πρώτες σοβαρές ποινικές υποθέσεις στο πινάκιο του εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Θανατηφόρο τροχαίο θα εκδικαστεί στις 17 του μηνός και μια εβδομάδα μετά, υποθέσεις με… 18 συνολικά κρατουμένους! Τι γίνεται με τα μέτρα ασφαλείας και το Τμήμα Μεταγωγών

Η πλήρης λειτουργία πλέον του εφετείου, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών, που κατά πληροφορίες συνεχίζει να «κολλάει» στο Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα είναι στο... κόστος μιας κλούβας που χρειάζεται για τις μεταφορές των καρουμένων.

Γι αυτόν τον λόγο, η Αστυνομία στο Αγρίνιο, καλείται να διαχειριστεί ιδιαίτερες καταστάσεις, όπως οι σοβαρές υποθέσεις που θα εκδικαστούν στο εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις 24 του μηνός, για τις οποίες θα χρειαστεί η κράτηση και μεταφορά συνολικά 18 κρατουμένων!

Η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων θα κρατήσει ίσως και τρείς ημέρες και αυτό που θα κάνει η τοπική Αστυνομία, είναι να μεταφέρει τους κρατουμένους, σταδιακά, ανάλογα με την υπόθεση του καθενός και οι υπόλοιποι θα παραμένουν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Για την περίπτωση αυτή, θα κληθούν  ενισχύσεις, ακόμη  και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που υπάρχει στην Βόνιτσα, για το αεροδρόμιο του Ακτίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο διαθέτει κρατητήρια, όμως παρά το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε για την αναμόρφωση τους, ώστε να λειτουργήσουν,  κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 14 Ιανουαρίου, το εφετείο θα εκδικάσει υπόθεση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που συνέβη πριν μερικά χρόνια στα Καλύβια.

2012-01-13

agriniopress.gr