Μετανάστες: Τα κυκλώματα πήγαν στον Αστακό!

Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και τις γύρω περιοχές έχουν μετακινήσει πλέον τη δράση τους τα παράνομα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών

Όπως αποκαλύπτει  η εφημερίδα "Πελοπόννησος", τελευταίο περιστατικό η σύλληψη πριν από δύο ημέρες 55 μεταναστών έξω από τον Αστακό, που εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί, λίγο πριν καταφέρουν να φθάσουν σε ερημική παραλία για να διαφύγουν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία. Ο εντοπισμός έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστακού που έκαναν περιπολία.
Η περιοχή δεν έχει επιλεγεί τυχαία από τα κυκλώματα: Πέρα από τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι διακινητές λόγω των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας, στην περιοχή του Αστακού δύσκολα εντοπίζονται τα ταχύπλοα όπου επιβιβάζονται οι μετανάστες για να διαφύγουν στην Ιταλία. Ο λόγος είναι ότι τα ραντάρ του λιμενικού δεν έχουν την ικανότητα εντοπισμού κίνησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν τα κυκλώματα. Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι ιδιαίτερα σημαντική και φαίνεται ότι έχει διαρρεύσει στους διακινητές, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν από παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με την εμπλοκή και στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
pelop.gr

Από agriniopress.gr

2012-01-15