Σε ετοιμότητα για τoν χιονιά -Απαγόρευση για φορτηγά

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου και  ύστερα από το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων. Επιφυλακή και στην Αστυνομία

Από χθες όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας κινούνται σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο για την αντιμετώπιση του πάγου  και την ρίψη αλατιού στους δρόμους ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός .

Αναλυτικά αναφέρουμε:
1 Περιοχή Εμπεσού- Περδικάκι, φορτωτής
2 Περιοχή Λαμπίρι , φορτωτής και αλατιέρα
3 Περιοχή Ανεμάκι- Πλάτανος, γκρέιντερ
4 Περιοχή Κόνισκα – Θέρμο, JCB.

Ανάλογη προετοιμασία έγινε και από τους Δήμους στους οποίους η Περιφερειακή Ενότητα έχει προμηθεύσει αλάτι ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν από την κακοκαιρία.

Να σημειωθεί πως εντολή για ετοιιμότητα έχει δοθεί και στις υπηρεσίες της Αστυνομίας και ειδικά της Τροχαίας από τις δυο σήμερα το μεσημέρι και για ένα 24ωρο.

Απαγόρευση για φορτηγά στην εθνική οδό

H επιδείνωση του καιρού στην Αιτωλοακαρνανία οδήγησε την αστυνομία στην λήψη απόφασης για την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από τις 16:00 το απόγευμα σήμερα

Επειδή οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για πιθανή χιονόπτωση και στα πεδινά, αυτό αναγκάζει την αστυνομία να πάρει προληπτικά μέτρα , ώστε να αποφευχθούν τυχόν εκτροπές βαρέων οχημάτων λόγω του χιονιού, πάγου κ.τ.λ.
Έτσι από τις 16:00 σήμερα το απόγευμα έως τις 8:00 αύριο το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3.5 τόνων σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, καθώς και σ την Ιόνια οδό (παράκαμψη Αγρινίου).

2012-02-01

agriniopress.gr