Κραυγή αγωνίας ανέργων στο Αγρίνιο

Δεκάδες άνεργοι στο Αγρίνιο, έχουν φτάσει στα όρια τους, από την αντιμετώπιση που έχουν, στην προσπάθεια τους να βρουν δουλειά. Τόσο από τον ΟΑΕΔ, όσο και από επιχειρήσεις

Χαρακτηριστική η περίπτωση τριών  αδερφιών από το Αγρίνιο που μάλλον αντικατοπτρίζει το  πρόβλημα της ανεργίας,  αλλά και την αδυναμία  των θεσμικών φορέων να ανταποκριθούν. Παράλληλα και η αντιμετώπιση από τις επιχειρήσεις που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για απασχόληση, όποτε συμβαίνει πλέον αυτό, είναι τις περισσότερες φορές απαξιωτική απέναντι στους νέους αυτούς ανθρώπους.

«Είμαστε  τρία αδέρφια και  άνεργα. Ψάχνουμε παντού όπου λένε οτι ζητάνε εργαζομένους και  όταν   πάμε και  παίρνουμε τηλέφωνο, μας λένε ότι δεν ισχύει ,θέλουν ένα  σωρό χαρτιά και όταν τα πάμε δεν τους  κάνουμε...  Άνεργος ο αδερφός και εγώ. Ο τρίτος τώρα  απολύεται. Και όλα αυτά  στο Αγρίνιο.
Απo τον ΟΑΕΔ που ζητάμε δουλειά μας κοροϊδεύουν. Μας λένε ότι πρέπει   να  έχουμε όλα τα διπλώματα, τα   έχουμε εκτός κι αν  θέλουν και  απo αεροπλάνα!
Σήμερα είχα συνέντευξη για δουλειά και τα  τηλέφωνα δεν τα  σηκώνoυν. Μας δίνουν ελπίδες και στο τέλος δεν  μας προτιμούν  και μας απαξιώνουν. Παίρνουν αλλοδαπούς  κι εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια που μας επιβάλλουν» , είναι το παράπονο άνεργης γυναίκας, που επικοινώνησε με το agriniopress.

Είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που έχουν οδηγήσει στην απελπισία εκατοντάδες νέους στην περιοχή κι όχι μόνο, πολλοί εκ των οποίων έχουν επιστρέψει από την Αθήνα ή έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους αδυνατώντας πλέον και να επιβιώσουν σε ορισμένες περιπτώσεις. Και το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι πως δεν υπάρχει ελπιδα.

2012-02-03

agriniopress.gr