Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Αγρίνιο(Video)

Ένας 45χρονος αρχαιολόγος πολύ γνωστός στο Αγρίνιο, είναι ο άτυχος οδηγός, που έχασε τη ζωή του νωρίτερα στην ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κοντά στα Φραγκουλεϊκα, μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου του με βυτιοφόρο

Ο άτυχος άνδρας, μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν τραυματίστηκε.
Μετά  την σύγκρουση των δυο οχημάτων,  στην πρώτη αριστερή στροφή της ανηφόρας μετά την διασταύρωση της Λυσιμαχείας, το βαρύ όχημα, που μεταφέρει πετρέλαιο, εκτράπηκε αριστερά της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες ανάσυρσης του και ελέγχου της διαρροής των καυσίμων.
Η μετάγγιση του πετρελαίου σε άλλο βυτιοφόρο του, έχει ξεκινήσει.


2012-02-16

Απώλεια για το Αγρίνιο και τον πολιτισμό

Ο 45χρονος αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Νίκος  Καπώνης, πρ. πρόεδρος της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, είναι το θύμα του τραγικού τροχαίου που σημειώθηκε στα Φραγκουλέϊκα

Άνθρωπος του πολιτισμού, με πλούσια δράση , ο Νίκος Καπώνης, υπήρξε ένας από τους πλέον εξαίρετους επιστήμονες στον τομέα του και έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον πλούσιο πολιτιστικό και ιδιαίτερα των βυζαντινό πλούτο της Αιτωλ/νίας, που δεν έχανε ευκαιρία να τον ερευνά και να τον αναδεικνύει.

Υπήρξε συγγραφέας πολλών εργασιών και άρθρων σχετικά με τον αρχαιολογικό πλούτο του νομού και μίλησε σε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια.
Για χρόνια διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και στην προηγούμενη θητεία υπήρξε πρόεδρος της, ενώ υπήρξε από τους πρωτοστάτες του αγώνα που δίνει η Εταιρία για την αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπετρου.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο.

agriniopress.gr