Φ.Κουβέλης: Καμιά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΔΗΜ.ΑΡ., του οποίου ηγείται, έκανε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης, σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο. Νωρίτερα είχε συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης κ. Μοσχολιό και είχαν ανταλλάξει εκτιμήσεις για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από ενεργούς πολίτες με βαθιές αναφορές στο κοινωνικό γίγνεσθαι και σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Τόνισε πως ότι βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα του δικομματισμού που επέλεξε για χρόνια τις πελατειακές σχέσεις και την απουσία αληθινής οικονομίας, ειδικά πρωτογενούς.

«Η Ελλάδα σήμερα έχει τις μεγαλύτερες ανισότητες στην Ευρώπη» ανέφερε και συνέχισε: «Ένας στους τρεις Έλληνες είναι φτωχός, η μεσαία τάξη αφανίζεται και η επίσημη ανεργία είναι στο 22% με την κρυφή ανεργία να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Κι όμως το 10% του ΑΠΕ είναι διαφθορά και το 30% του ΑΕΠ παραοικονομία. Αν αντιμετωπιζόταν κατά 1% η πρώτη και μόλις κατά 5% η δεύτερη θα είχαμε όσα μέτρα χρειαζόμαστε μέχρι το 2015! Άρα υπήρχε λύση αλλά η κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου επέλεξαν την πολιτική στροφή που οδηγούσε στο ΔΝΤ. Υπήρχε επιλογή με βοήθεια από την Ε.Ε. που δεν χρειαζόταν ούτε Μνημόνια, ούτε Μεσοπρόθεσμα, ούτε Δανειακές Συμβάσεις».

Ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ εξήγησε ότι μέλημα του κόμματός του είναι η απαγκίστρωση από τα δάνεια κάτι που δεν σημαίνει ούτε δραχμή, ούτε έξοδο από την Ευρωζώνη, αρκεί να θέλουμε να διαπραγματευτούμε, όπως ανέφερε. «Η ΔΗΜ.ΑΡ έχει ισχυρή πρόταση εξουσίας και δε μένει στον καταγγελτικό λόγο και το περιθώριο» δήλωσε ενώ απέκλεισε κάθε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. τονίζοντας ότι μπορεί να συνεργαστεί μόνο με τις προοδευτικές δυνάμεις κάτι που όμως άφησε να εννοηθεί ότι για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να διαθέτει ο ίδιος το πολιτικό πλεονέκτημα από τα αποτελέσματα, γιατί με όποιον συνεργαστεί η ΔΗΜ.ΑΡ θα πρέπει να μετακινηθεί από αντιευρωπαϊκές θέσεις ή από θέσεις υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Δήλωσε ακόμη «εμβρόντητος», επιστρέφοντας ανάλογο χαρακτηρισμό του κ. Βενιζέλου, από τις συνεχείς μετακινήσεις στις θέσει του τελευταίου και στάθηκε λεπτομερώς στην αναγκαιότητα αναπτυξιακού μοντέλου.

Σε ερώτηση γιατί κατεβαίνει στο νομό ως υποψήφιος τόνισε ότι από τη μια υπάρχει πολιτικός λόγος καθώς ο νομός αποτυπώνει όλες τις τάσεις στη χώρα και από την άλλη για συναισθηματικούς λόγους καθώς το όνομα Κουβέλης έλκει την προέλευσή του από την περιοχή.

Παρότι, τέλος, χαρακτήρισε τεχνάσματα τις προεκλογικές συνεργασίες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι ο χώρος αυτός αλλά και το ΚΚΕ είναι οι μόνοι με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί η ΔΗΜ.ΑΡ., πέραν κάποιων που θα αναδειχτούν ίσως από τις εκλογές.

Οι υποψήφιοι της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Αιτωλοακαρνανία  είναι:

Αγγελόπουλος Αναστάσιος           Κτηνίατρος

Θεοδωρίδης Παύλος                    Επιχειρηματίας

Κουβέλης Φώτης                          Δικηγόρος – Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ

Μάγαλος Παναγιώτης                         Αρχιτέκτων Μηχανικός

Μαστραπά Δήμητρα                     Αρχιτέκτων Μηχανικός

Νίκου Αναστασία                         Ιδιωτική υπάλληλος

Παλιοκώστα Βασιλική                  Νοσηλεύτρια

Παππάς Μιχάλης                          Ιατρός Ορθοπεδικός

Πατρώνης Βασίλης                       Αναπληρωτής Καθηγητής

                                                                Πανεπιστημίου  Πατρών

Σταυρόπουλος Χρήστος               Υπάλληλος ΟΤΕ –

                                                                 Περιφερειακός Σύμβουλος

Φούντα Ψυχογιού Νίκη                Αρχιτέκτων Μηχανικός

2012-04-23

agrinionews.gr