Η θαλαμηγός KATARA του Εμίρη του Κατάρ και η Άρα - Κατάρα του Φον Γούρμεν

Την εμφάνισή του στο νησί της Λευκάδας έκανε σήμερα το μεσημέρι η τεράστια θαλαμηγός του 62χρονου Εμίρη του Κατάρ  Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί. Το Mega Yacht , που ονομάζεται KATARA, βρίσκεται συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο κτηρίο του ΤΑΟΛ.. H Katara  που αρχικά είχε το όνομα «Crystal» και μετονομάστηκε σε «Κatara» όταν πέρασε στα χέρια του εμίρη, τον εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισε πέρυσι το καλοκαίρι και το αγόρασε καταβάλλοντας στην εταιρεία, από την οποία το είχε αρχικά νοικιάσει, το ποσόν τον τριακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο Μπαμπίνος Φον Γούρμεν, βρισκόταν στο σημείο, τη στιγμή εκείνη, προκειμένου να πείσει τον Εμίρη του Κατάρ να αγοράσει την περιοχή του ΤΑΟΛ και του Κάστρου και να αξιοποιήσει την είσοδο του νησιού μας, όπου αποτελεί την πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης, όταν εισέρχεται στο νησί μας. Ο Μπαμπίνος Φον Γούρμεν, θέλησε να μεταδώσει το μήνυμά του στον Εμίρη, μέσω της κάμερας του Lefkadanews.com, λέγοντας συγκεκριμένα « Αφήνω Άρα-Κατάρα να πάρει όλο  το Κάστρο και όλη την περιοχή εδώ ο Πρίγκιπας του Κατάρ. Άρα- Κατάρα αφήνω, να το πάρει εκείνος πριν το πάρουν οι κλέφτες ..»

Δείτε το μήνυμά του Φον Γούρμεν στο βίντεο που ακολουθεί


Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες Ο καπετάνιος του μεγάλου γιωτ, προσάραξε στην περιοχή εκείνη, επειδή δεν μπορούσε να εισέλθει μέσα στο νησί. Έστειλε όπως πληροφορηθήκαμε δύο ταχύπλοα  στην ακτή, προκειμένου να παραλάβουν κάποια ποδήλατα.

Η KATARA ΤΗ ΝΥΧΤΑ..



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ

Το «Κatara» mega yacht διαθέτει ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο. Σε αυτό έχει ναυπηγηθεί και το «Louna», ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, που ανήκει στον γνωστό Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το «Κatara» διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων. Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.

(πληροφορίες από corfuland.gr)

 

2014-08-27