Ακολουθία των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 5:30 μ.μ. τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου η Ακολουθία των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου, στον Άγιο Πέτρο Λευκάδος. Κτήτορας ο κ. Ηρακλής Λογοθέτης ο οποίος είχε την πρωτοβουλία και την πλήρη ευθύνη του κόστους της ανέγερσης του Ι. Ναού. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή των συγγενών του κ. Λογοθέτη αλλά και των κατοίκων του Αγίου Πέτρου που συνέβαλαν στην δημιουργία του Ναού.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν τόσο κατά τα θυρανοίξια, όσο και κατά την Θ. Λειτουργία της επομένης, μετά από επιθυμία του κ. Λογοθέτη, εδόθησαν υπέρ της ενισχύσεως του έργου του Οίκου Προνοίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον Μητροπολίτη Λευκάδας η συμμετοχή του κόσμου και το καμπαναριό της εκκλησίας που κατασκεύασε ο Νίκος Λογοθέτης. Την εικόνα του Αγίου Πέτρου προσκύνησε η γηραιότερη κάτοικος του Αγίου Πέτρου, η κ. Μαύρα Λογοθέτη ηλικίας 103 ετών. Να σημειωθεί ότι το Ιερό του Ναού δημιουργήθηκε πάνω σε βράχο και επίσης ότι στο χωριό με το όνομα Άγιος Πέτρος μ`εχρι σήμερα δεν υπήρχε ναός με το όνομα ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ.

φωτογραφία από aromalefkadas.gr

2014-09-24