Αφιέρωμα για τη Λευκάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα απο τη Ματίνα Βεντούρα (Video)

Ένα πολύ όμορφο οδοιπορικό στο νησί της Λευκάδας για λογαριασμό του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Αντέννα, πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο η συντοπίτισσά μας δημοσιογράφος Ματίνα Βεντούρα.

Η Ματίνα Βεντούρα, που εργάζεται τον τελευταίο χρόνο στην παραγωγή ειδήσεων του σταθμού,  πρόλαβε και πρόβαλε μέσα σε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό 5λεπτο αφιέρωμα, ενός δελτίου ειδήσεων με υψηλά νούμερα τηλεθέασης, όλους τους λόγους εκείνους για τους οποίους θα πρέπει κανείς να επισκεφτεί το νησί της Λευκάδας, φέτος το καλοκαίρι. Την ύπαρξη πλωτής γέφυρας που καθιστά τη Λευκάδα αυτόματα προσιτό οικονομικά προορισμό, τις πανέμορφες δυτικές ακτές της, τον πλούσιο ορεινό όγκο της, τα γραφικά χωριά της με την μοναδική πανοραμική θέα, την τοπική κουζίνα και προϊόντα, όπως τα λαθούρια Καρυάς και οι φακές Εγκλουβής,  τις καιρικές συνθήκες του νησιού που ευνοούν το  άθλημα που κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές, το παρα-πέντε,  και φυσικά το όμορφο ηλιοβασίλεμα « το οποίο ανταμείβει τους επισκέπτες με τις μαβιές κυματιστές του ανταύγειες».

«Περνώντας την πλωτή γέφυρα που συνδέει την Ηπειρωτική Ελλάδα με το νησί της Λευκάδας, το μάτι βομβαρδίζεται από θαλασσινές εικόνες. Ενώ στο βάθος του ορίζοντα η ορεινή Λευκάδα στέκει υπομονετικά υφαίνοντας το μυστήριο της. Αφήνουμε πίσω μας την πόλη, τα κρυστάλλινα νερά της Δυτικής πλευράς και ακολουθούμε τα ελαιόδεντρα που μας οδηγούν στην Εξάνθεια. Ένα ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά, σχεδόν μέσα στα σύννεφα. Εκεί όπου μία αγροτική οικογένεια πίστεψε στους καρπούς της Λευκαδίτικής γης και στη μοναδικότητα της θέας, καλωσορίζοντας έλληνες και ξένους», ανέφερε στην αρχή της περιήγησής της στο νησί, εστιάζοντας λίγο πιο μετά στις ιδιαιτερότητες της Λευκαδίτικης κουζίνας και των τοπικών προϊόντων, σερβιρισμένα σε μοντέρνα εκδοχή, όπως οι φακές Εγκλουβής και η φάβα από λαθύρια Καρυάς.

Δείτε το ρεπορτάζ διάρκειας 5 σχεδόν λεπτών για τη Λευκάδα.

2015-05-26, 12:47:20