Θέματα  >  Διατροφή Ερευνα:
   


Μια ουσία που υπάρχει στο σπανάκι φαίνεται ότι κρύβει τη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Σουηδία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Λουντ έδειξε ότι η ουσία αυτή, η οποία ανήκει στα θυλακοειδή, μειώνει τις λιγούρες που αισθάνεται κανείς ανάμεσα στα γεύματα και συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η συγκεκριμένη ουσία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι αντίστοιχες ουσίες που υπάρχουν στις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία, επειδή οι τελευταίες διασπώνται μόνο στο ανώτερο τμήμα του εντέρου. Ακριβώς αυτή η διαφορά που υπάρχει στη λειτουργία της συγκεκριμένης ουσίας προλαμβάνει την παραγωγή βασικών ορμονών στον οργανισμό, που του δίνουν την αίσθηση της πληρότητας.

Την ουσία αυτή ανακάλυψε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Charlotte Erlanson – Albertsson, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ελέγχου της όρεξης, κατά τη διάρκεια μελέτης που διεξήγαγε με σκοπό την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων για την επιβράδυνση της πέψης και την ανακούφιση του οργανισμού από τις λιγούρες.

Η ομάδα της καθηγήτριας Charlotte Erlanson – Albertsson μελέτησε τη δράση της ουσίας σε εθελοντές, στους οποίους τη χορηγούσε κάθε πρωί σε μορφή συμπληρώματος, επειδή με την κατανάλωση σπανακιού ο οργανισμός δεν μπορεί να τη διασπάσει εύκολα.

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στο τέλος των δοκιμών, η ουσία αυτή όχι μόνο τους βοήθησε να αντιστέκονται στις... επικίνδυνες λιγούρες που ένιωθαν, αλλά επιπλέον συνέβαλε στη βελτίωση της πέψης.

2014-03-17

naftemporiki.gr

 
  Αρχική σελίδα  
Διατροφή - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com