Θέματα  >  Παιδί Η υγεία των παιδιών ξεκινά πριν την εμβρυϊκή ζωή
   

Η υγεία των παιδιών ξεκινά πριν την εμβρυϊκή ζωή

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μελλοντική υγεία ενός παιδιού δεν επηρεάζεται μόνο από το γενετικό υλικό των γονέων αλλά από περισσότερους παράγοντες και παιδιά που γεννήθηκαν από μη υγιείς γονείς ήδη θα έχουν προγραμματιστεί για μεγαλύτερο κίνδυνο φτωχής υγείας, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαίδας.

Σε έρευνα που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό ``Science``, ερευνητές σημειώνουν ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες πριν από τη σύλληψη έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο μέλλον του παιδιού σε σχέση με αυτό που πίστευαν μέχρι τώρα επιστήμονες.

Η έρευνα καταλήγει ότι η γονεϊκή επίδραση σε ένα παιδί ξεκινά πριν τη σύλληψη, επειδή αποθηκευμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες στο ωάριο και το σπέρμα συμβάλλουν περισσότερα από μόνο γενετικό υλικό στο παιδί.

Η καθηγήτρια δήλωσε ότι πολλά που κάνουμε πριν τη σύλληψη έχουν επίδραση στη μελλοντική ανάπτυξη του παιδιού- από την ηλικία των γονέων, τη φτωχή διατροφή, την παχυσαρκία, το κάπνισμα και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν περιβαλλοντικά σινιάλα που μεταδίδονται στο έμβρυο.

Τα μωρά ήδη κουβαλούν κληρονομιά παραγόντων από τις εμπειρίες των γονέων, που μπορεί να διαμορφώσει την ανάπτυξη του εμβρύου και του νεογνού. Ανάλογα με την περίσταση μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας ένα βάρος πριν ακόμα αρχίσει η ζωή τους, δήλωσε η ερευνήτρια. Αυτό περιλαμβάνει υψηλότερο κίνδυνο μεταβολικής νόσου. Η πιθανότητα παθήσεων, όπως το άγχος και η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν επίσης να επηρεαστούν.

Η καθηγήτρια Sarah Robertson, δήλωσε ότι οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι ο πατέρας έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με ότι εκτιμούσαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.

iatronet.gr

2014-08-21

 
  Αρχική σελίδα  
Παιδί - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com