Θέματα  >  Παιδί Και τα παιδιά δυσκολεύονται να γυρίσουν στις δικές τους καθημερινές υποχρεώσεις
   

Όπως εσείς σκέφτεστε την επιστροφή στην ρουτίνα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις που σας περιμένουν, μετά το τέλος των διακοπών, έτσι και τα παιδιά δεν είναι καθόλου πρόθυμα να αποχαιρετίσουν την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να επιστρέψουν στο σχολείο και τις δικές τους καθημερινές υποχρεώσεις.

Για να βοηθήσετε το παιδί σας, μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

-Μην κοροϊδεύετε τα συναισθήματα του. Όταν το παιδί σας λέει ότι είναι λυπημένο γιατί τελείωσαν οι διακοπές του ή γιατί δεν θα ξαναπάει στη θάλασσα μην το κοροϊδεύετε. Αφήστε το να σας πει πως νιώθει, ακούστε το προσεκτικά και συμπαρασταθείτε του.

- Ψάξτε για σημάδια. Πολλές φορές τα μικρά παιδιά δεν εκφράζουν με λόγια την στενοχώρια τους, αλλά μας την δείχνουν με την συμπεριφορά τους. Αν το παιδί σας ξαφνικά δεν έχει όρεξη για φαγητό ή αρνείται να παίξει, τότε μάλλον είναι γιατί είναι λυπημένο και σας χρειάζεται.

- Γιορτάστε το τέλος του καλοκαιριού. Είναι ωραίο κάθε οικογένεια να έχει τα δικά της μικρά τελετουργικά ή έθιμα που ενισχύουν τους δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της. Γιορτάστε το τέλος του καλοκαιριού με ένα barbecue στη θάλασσα, ένα picnic ή με όποιον άλλο τρόπο θέλετε και φροντίστε να το επαναλαμβάνετε κάθε καλοκαίρι.


- Δείξτε ενθουσιασμό για το σχολείο. Αρχίστε να προετοιμάζετε το παιδί σας για την καινούργια σχολική χρονιά. Πηγαίνετε μαζί για να αγοράσετε την καινούρια του τσάντα, αποφασίστε από κοινού τις εξωσχολικές του δραστηριότητες και γενικά εξηγήστε του ότι μπορεί μια υπεροχή εποχή να τελείωσε, αλλά το περιμένουν πολλά ωραία πράγματα στη συνέχεια.

govastileto.gr

2014-09-05

 
  Αρχική σελίδα  
Παιδί - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com