Θέματα  >  Αγροτικά θέματα Ψηφίστηκε η σύνταξη στα 62 για αγρότες με 40 χρόνια ασφάλιση
   

Δελτίο Τύπου

Ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία για την εξομοίωση των ασφαλισμένων αγροτών του ΟΓΑ με τους ασφαλισμένους των υπολοίπων ταμείων, ως προς τη δυνατότητα συνταξιοδότησης τους με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας τους. Για τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης ισχύει η αναγνώριση πλασματικών ετών. Μια πρόταση, από τη Διοίκηση του ΟΓΑ, που βρήκε ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση, για τους αγρότες ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ο Υπουργός κ. Βρούτσης σε δηλώσεις του τόνισε, ότι "πρόκειται για μια παρέμβαση που αποκαθιστά με όρους δικαιοσύνης και ισονομίας την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ σε σχέση με τους ασφαλισμένους των άλλων ασφαλιστικών κλάδων, καθώς μέχρι σήμερα το συνταξιοδοτικό καθεστώς των αγροτών δεν τους επέτρεπε να συνταξιοδοτούνται πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, ακόμη και αν είχαν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης".

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, σε δήλωση του σχετικά με την ανωτέρω τροπολογία που υπερψηφίστηκε από το σώμα της Βουλής κατά την χθεσινή συνεδρίασή της, τόνισε τα εξής: "Η Διοίκηση του ΟΓΑ, αισθάνεται δικαιωμένη και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της με τις ανωτέρω δηλώσεις του Υπουργού κ. Βρούτση".

Το νέο αυτό πλαίσιο αφορά όλους τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αγρότες, οι οποία στα 62 έτη τους και άνω, συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

Σε κάθε περίπτωση, για τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης ισχύει η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, ως συνταξιοδοτικού χρόνου, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι, ικανοποιείται και μια βασική αρχή, αυτή της ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων.

Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ

2014-09-29

 
  Αρχική σελίδα  
Αγροτικά θέματα - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com