Θέματα  >  Περιβάλλον Ο πλανήτης «διανύει το θερμότερο έτος» που έχει καταγραφεί
   

Παρά τη δριμεία επέλαση του χιονιά στις ΗΠΑ, ο πλανήτης διανύει κατά πάσα βεβαιότητα τη θερμότερη χρονιά στην πρόσφατη ιστορία του. Ο Οκτώβριος ήταν ο πέμπτος στη σειρά μήνας που σημειώθηκε ρεκόρ ζέστης.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι, σε παγκόσμια κλίμακα, ο περασμένος μήνας πήρε τα σκήπτρα του θερμότερου μήνα από τον Οκτώβριο του 2003, με 14,74 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι στοιχεία υπάρχουν από το 1880.

«Καθίσταται αρκετά σαφές ότι το 2014 θα καταλήξει ως η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί» δήλωσε ο Ντέκε Αρντ, επικεφαλής της υπηρεσίας παρακολούθησης του κλίματος της NOAA στη Βόρεια Καρολίνα.

«Το ερώτημα που απομένει είναι: Κατά πόσο;» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, φέτος, η θερμοκρασία παγκοσμίως είναι κατά μέσο όρο 14,78 βαθμοί Κελσίου. Ακόμα και αν κατά τους δύο τελευταίους μήνες του έτους ο υδράργυρος κινηθεί στο μέσο όρο του 21ου αιώνα, το 2014 θα κλείσει ως η θερμότερη χρονιά.

Η ζέστη προέρχεται κατά μεγάλο μέρος από την ασυνήθιστη θερμότητα στους ωκεανούς, όπου τους τελευταίους έξι μήνες καταγράφονται επίσης διαδοχικά ρεκόρ.

Επειδή οι ωκεανοί διακρίνονται για τη θερμοκρασιακή τους αδράνεια, το πιο πιθανό είναι ότι ο πλανήτης θα ζήσει ένα νέο ετήσιο ρεκόρ θερμοκρασίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ επικρατεί αυτήν την εποχή αρκετό κρύο.

Συνολικά, όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% της επιφάνειας του πλανήτη. Ακόμα μικρότερο (1,5%) είναι το μέρος των ΗΠΑ που είναι ασυνήθιστα κρύο για την εποχή.

2014-11-20

in.gr

 
  Αρχική σελίδα  
Περιβάλλον - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
123456789.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com