Θέματα  >  Υγεία Περπάτημα… το καλύτερο αντικαταθλιπτικό!
   

Δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού, το περπάτημα αποτελεί το καθημερινό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη επιστημόνων στη Σκωτία. Μετά από οκτώ δοκιμές πάνω σε 341 άτομα, όλα τα στοιχεία οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το περπάτημα είναι ικανό να μειώσει την εμφάνιση συμπτωμάτων της κατάθλιψης…

Παρόλο που οι έντονες ασκήσεις είναι γνωστό ότι προσθέτουν ενέργεια και θεωρούνται αποτελεσματικές στη θεραπεία της κατάθλιψης, το πανεπιστήμιο του Stirling προχώρησε την έρευνα σε ένα ακόμη επίπεδο. Για πρώτη φορά αποσαφηνίστηκαν οι επιδράσεις και των λιγότερο εντατικών δραστηριοτήτων στο θέμα της κατάθλιψης. Σύμφωνα με την έρευνα «Ψυχική Υγεία & Φυσική Δραστηριότητα», ένα στα δέκα άτομα μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα της κατάθλιψης κάποια στιγμή στη ζωή τους… γεγονός που μετατρέπει το περπάτημα σε σημαντικό όπλο!

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου μετά από σύγκριση διάφορων άλλων μελετών, κατέληξαν στην απαραίτητη ενσωμάτωση ενός περιπάτου στην καθημερινή μας ζωή για χάρη μιας καλής ψυχικής υγείας. Τακτικές βόλτες, λοιπόν, κυρίως για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους ηλικίας 16 ετών είναι η συνταγή για την αποφυγή των καταθλιπτικών ή και των ελαφρύτερων συμπτωμάτων της κακής ψυχολογίας. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, ανάλογα με την κατάσταση, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να θεωρείται αναγκαία και το περπάτημα να ενεργεί ως ένα χρήσιμο βοηθητικό συμπλήρωμά της.

flowmagazine.gr

2014-11-26

 
  Αρχική σελίδα  
Υγεία - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com