Θέματα  >  Περιβάλλον ΟΗΕ: Το 2014 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ
   

Το 2014 αναμένεται να είναι το πιο θερμό έτος παγκοσμίως από τότε που άρχισαν να τηρούνται στοιχεία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τους πρώτους δέκα μήνες του 2014 η μέση θερμοκρασία παγκοσμίως ήταν 0,57 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τη μακροπρόθεσμη μέση θερμοκρασία.

Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε το έτος που διανύουμε θα είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, σπάζοντας το ρεκόρ του 1998, του 2005 και του 2010.

Ο γενικός γραμματέας του WMO, Μισέλ Ζαρό, είπε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του 2014 είναι «συνεπή με αυτά που περιμένουμε από ένα μεταβαλλόμενο κλίμα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία για το 2014 δείχνουν ότι τα 14 από τα 15 πιο θερμά έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ, παρατηρήθηκαν τον 21ο αιώνα.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο γγ του WMO αναφέρθηκε στις συνέπειες της ανόδου της θερμοκρασίας.

«Θερμοκρασίες-ρεκόρ σε συνδυασμό με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες κατέστρεψαν την κτηνοτροφία και κατέστρεψαν ζωές. Αυτό που είναι ασυνήθιστο και ανησυχητικό φέτος είναι οι υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλες περιοχές της επιφάνειας του ωκεανού, ανάμεσά τους και στο βόρειο ημισφαίριο» τόνισε.

«Δεν υπάρχει διακοπή στην υπερθέρμανση του πλανήτη» προειδοποίησε.

Τα στοιχεία είναι παρόμοια με εκείνα της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη να βρεθεί λύση στο Περού, όπου εκπρόσωποι 195 χωρών συναντώνται, αναζητώντας συνεννόηση για το κλίμα.

Το βασικό ζητούμενο στη Σύνοδο της Λίμα είναι να καθοριστούν οι πληροφορίες που πρέπει να παρουσιάσουν οι χώρες όταν καταθέσουν τις επίσημες δεσμεύσεις τους, προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση σύγκριση αυτών των δεσμεύσεων.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν είναι δυνατό να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα συμφέροντα των βιομηχανικών χωρών και των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται για τη ρύπανση των προηγούμενων δεκαετιών.

2014-12-03

in.gr

 
  Αρχική σελίδα  
Περιβάλλον - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
123456789.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com