Θέματα  >  Υγεία Η δημοσίευση πολλών selfies δείχνει πιθανότατα σημάδια ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας
   

Τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν αφού αυτά έδειξαν ότι οι άνδρες που δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες αρκετές φωτογραφίες του εαυτού τους όπως τις selfies, εμφανίζουν συμπτώματα ψυχοπάθειας και ναρκισσισμού.

Επιπλέον, άνδρες οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να επεξεργαστούν τη φωτογραφία τους προσθέτοντας φίλτρα, πριν τη δημοσιεύσουν online, σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στο ναρκισσισμό αλλά και στο ότι κρίνουν τον εαυτό τους με βάση την εμφάνιση και όχι για άλλα θετικά γνωρίσματα που (πιθανόν) διαθέτει. Μάλιστα το όλο αυτό φαινόμενο δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αφού οι συγκεκριμένοι άνδρες δημοσιεύουν περισσότερες selfies αναμένοντας τα σχόλια του κύκλου τους, κάτι που οδηγεί σε δημοσίευση και άλλων προσωπικών φωτογραφιών. Τέτοιες συμπεριφορές πάντως σύμφωνα με την έρευνα μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές.

Ο ναρκισσισμός χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι είμαστε πιο έξυπνοι, πιο ελκυστικοί και καλύτεροι από τους άλλους, με το αίσθημα της ανασφάλειας όμως να κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Η ψυχοπάθεια περιλαμβάνει έλλειψη εμπάθειας και ενδιαφέροντος για τους άλλους καθώς και μια τάση για παρορμητική συμπεριφορά.

Το δείγμα της έρευνας αφορούσε 800 άνδρες ηλικίας από 18 έως 40 ετών οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη συμπεριφορά τους κατά τη δημοσίευση φωτογραφιών του εαυτού τους σε ιστοσελίδες.

insomnia.gr

2015-01-13

 
  Αρχική σελίδα  
Υγεία - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com