Θέματα  >  Αγροτικά θέματα Ανακοίνωση του ΤΑΟΛ προς τους ελαιοπαραγωγούς
   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» καλεί τους ελαιοπαραγωγούς ΜΕΛΗ ΤΟΥ, που επιθυμούν :

1) Να ενταχθούν στην υπό σύσταση Ομάδα Παραγωγών στον τομέα ελαιολάδου και ελιάς του Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» με σκοπό στην από κοινού προώθηση τουλάχιστον του 90% της παραγωγής τους και τη δημιουργία υποδομών για τη συγκέντρωση και προώθηση της παραγωγής τους.

2) Να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εργασίας των ΟΕΦ (Οργανώσεις Ελαιοκομικών Φορέων)του ΥΠΑΑΤ για τη περίοδο 2015-2018,

να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση (η οποία θα δοθεί από την υπηρεσία) στα γραφεία του Συν/σμού μέχρι 9-2-2015.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ελαιοπαραγωγούς είναι:

1) Βελτίωση της εκμετάλλευσης των ελαιώνων τους με παραγωγή καλύτερου και περισσότερου ελαιολάδου, που θα προέλθει μέσα από την εκπαίδευση αυτών στις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές στην ελιά.

2) Αναβίωση παραδοσιακών ελαιώνων για τη βελτίωση της καρποφορίας τους.

3) Βελτίωση της υπάρχουσας τεχνικής και οργανωτικής υποδομής στο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο και την παροχή τεχνικής βοήθειας στην ορθή λειτουργία του.

4) Δημιουργία της απαιτούμενης τεχνικής και οργανωτικής υποδομής για τη δραστηριοποίηση του Συν/σμού στη παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου.

5) Εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας για την παρακολούθηση όλων των σταδίων παραγωγής ελαιολάδου (χωράφι - ράφι) και την προβολή χρήσιμων δεδομένων στο τελικό καταναλωτή.

Οι υποχρεώσεις των ελαιοπαραγωγών - μελών είναι οι εξής:

-Να εφαρμόζουν στον τομέα της παραγωγής, της εμπορίας και της προστασίας περιβάλλοντος, κανόνες που θεσπίζονται από τον Α.Σ.-Ο.Π.

-Να είναι μέλη σε μια μόνο Ο.Π. για κάθε κατηγορία προϊόντων που παράγονται στην εκμετάλλευσή τους.

-Να πωλούν το σύνολο της παραγωγής τους μέσω του Α.Σ.-Ο.Π. Ωστόσο αν η Ο.Π. το επιτρέπει, μπορούν να προβαίνουν σε απευθείας πωλήσεις στο καταναλωτή, ποσότητας ίσης και όχι μεγαλύτερης από το 20% της παραγωγής τους.

-Να παρέχουν πληροφορίες που ζητούνται από την Ο.Π. για στατιστικούς λόγους και που αναφέρονται κυρίως στις εκτάσεις, τις συγκομιδές, τις αποδόσεις και τις απευθείας πωλήσεις.

-Να καταβάλουν τις χρηματοδοτικές εισφορές που προβλέπονται για τη δημιουργία και την τροφοδότηση του Επιχειρησιακού Ταμείου.

-Σε περίπτωση που ο παραγωγός μέλος της Ο.Π. δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, θα του επιβάλλονται κυρώσεις, οι οποίες κλιμακούμενες είναι: 1) έγγραφη προειδοποίηση, 2) χρηματικό πρόστιμο και 3) διαγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» τηλ. 26450-22319, 2645022221.

Λευκάδα 29-1-2015

Α.Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

22:57:20

2015-01-29

 

 
  Αρχική σελίδα  
Αγροτικά θέματα - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com