Θέματα  >  Παιδί Ισπανία: Μαζί με την αλφαβήτα θα μαθαίνουν και σκάκι τα παιδιά!
   

Υποχρεωτικό μάθημα θα αποτελεί πλέον το σκάκι στα σχολεία της Ισπανίας, μετά από πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αφού συμφώνησαν ομόφωνα τα μέλη του Κογκρέσου της ιβηρικής χερσονήσου.

«Το κείμενο είναι μια σημαντική πολιτική δέσμευση, αλλά δεν είναι νομικά δεσμευτική, παρά την ομοφωνία του. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει στο μέλλον», δήλωσε ο σοσιαλιστής εκπρόσωπος, Πάμπλο Μαρτίν, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση.

Ο Πάμπλο Μαρτίν επισήμανε πως το εκπαιδευτικό σκάκι, μεταξύ άλλων, «αυξάνει τις στρατηγικές ικανότητες, τη μνήμη, σε μαθαίνει πώς να παίρνεις αποφάσεις υπό πίεση και αυξάνει τη συγκέντρωση και το κόστος είναι πολύ χαμηλό». Ο ίδιος επισήμανε πως όπως σε πολλά από τα γυμνάσια στις ΗΠΑ το μάθημα της μουσικής είναι υποχρεωτικό ή προτεινόμενο, έτσι και «εμείς μπορούμε να αφήσουμε για λίγο τα βιβλία και να εισαγάγουμε το σκάκι στο εκπαιδευτικό σύστημά μας».

Να σημειωθεί ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Girona και Lleida έδειξε πως οι μαθητές που μαθαίνουν σκάκι στο σχολείο αναπτύσσουν πολυεπίπεδη ευφυΐα, βελτιώνονται οι βαθμοί τους στα μαθηματικά και την ανάγνωση, δύο από τις αδυναμίες των Ισπανών.

star.gr

22:43:45

2015-02-17

 
  Αρχική σελίδα  
Παιδί - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com