Θέματα  >  Υγεία Πώς θα βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα
   

Ο τρόπος ζωής σας μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να σας προστατεύσει από μικρόβια, ιούς και χρόνιες νόσους. Η αντικατάσταση κακών συνηθειών με καλές μπορεί να κρατήσει το ανοσοποιητικό υγιές.

Δείτε τη λίστα για να διαπιστώστε αν μπορείτε να βελτιωθείτε.

Δεν ασκείστε

Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά μέτρια άσκηση, όπως έναν καθημερινό περίπατο μισής ώρας. Μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.

Αν δεν ασκείστε είναι περισσότερο πιθανό να κρυολογήσετε για παράδειγμα σε σχέση με κάποιον που ασκείται.

Η άσκηση μπορεί επίσης να ενισχύσει τις χημικές ουσίες του οργανισμού που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά και να βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα.

Και τα δυο είναι καλά για το ανοσοποιητικό.

‘Εχετε πάντα στρες

Όλοι έχουμε στρες. Είναι μέρος της ζωής. Αν σας βαραίνει εδώ και καιρό σας κάνει πιο ευάλωτους στην αρρώστια, από το κρύωμα έως τις σοβαρές νόσους.

Το χρόνιο στρες εκθέτει τον οργανισμό σε σταθερό ρεύμα ορμονών του στρες που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό.
Μπορεί να μην καταφέρατε να απαλλαγείτε από το στρες αλλά μπορείτε να γίνετε καλύτεροι στον έλεγχό του.

Η μείωση του στρες χαμηλώνει τα επίπεδα ορμόνης του στρες και βοηθά να κοιμάστε καλύτερα κάτι που βελτιώνει το ανοσοποιητικό.

Άνθρωποι που κάνουν τακτικά διαλογισμό μπορεί ενδεχομένως να έχουν πιο υγιείς αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό, σύμφωνα με έρευνες.

Σε ένα πείραμα άνθρωποι που έκαναν διαλογισμό για 8 εβδομάδες είχαν περισσότερα αντισώματα μετά από εμβόλιο γρίπης σε σχέση με ανθρώπους που δεν έκαναν διαλογισμό. Έδειξαν επίσης αυξημένη αντίδραση του ανοσοποιητικού 4 μήνες αργότερα.
Είστε απομονωμένοι

Οι ισχυρές σχέσεις και το καλό κοινωνικό δίκτυο είναι καλά. Άνθρωποι που αισθάνονται συνδεδεμένοι με φίλους έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σε σχέση με όσους αισθάνονται μόνοι, έδειξαν έρευνες.

Σε μια έρευνα μοναχικοί πρωτοετείς είχαν ασθενέστερη αντίδραση του ανοσοποιητικού σε εμβόλιο γρίπης σε σχέση με όσους αισθάνθηκαν συνδεδεμένοι με άλλους.

Αν και υπάρχουν πολλά άλλα που επηρεάζουν την υγεία οι σημαντικές συνδέσεις με ανθρώπους είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Χάσατε την αίσθηση του χιούμορ

Το γέλιο κάνει καλό. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό και δίνει ώθηση σε ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Και μόνο η αναμονή ενός αστείου γεγονότος μπορεί να έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Σε μια έρευνα ενημερώθηκαν άντρες 3 ημέρες νωρίτερα ότι θα δουν μια αστεία ταινία. Τα επίπεδα ορμονών του στρες μειώθηκαν.

iatronet.gr

2015-02-25

 
  Αρχική σελίδα  
Υγεία - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com