Θέματα  >  Θάλασσα Ρώσοι ψαράδες βιντεοσκόπησαν τεράστιο καλαμάρι
   

Είναι ένα είδος που έχει στοιχειώσει τη φαντασία μας μέσα από ταινίες που το αναπαριστούν ως ένα τέρας των θαλασσών που επιτίθεται και τρομοκρατεί. Η μυθική κινηματογραφική του διάσταση μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε πως το γιγάντιο καλαμάρι όντως υπάρχει και… περιπολεί τα βάθη των ωκεανών.

Βίντεο που κατέγραψαν Ρώσοι ψαράδες έρχεται να μας θυμίσει πως καλαμάρια σαν κι αυτό είναι υπαρκτοί κάτοικοι των θαλασσών.

Στο βίντεο το καλαμάρι φαίνεται να επιχειρεί να αρπάξει ένα μεγάλο ψάρι στο πλάι του σκάφους, την ώρα που οι ψαράδες προσπαθούν να το βγάλουν από τη θάλασσα. Οι ψαράδες επιχειρούν να διώξουν το καλαμάρι με έναν λοστό για να σώσουν την ψαριά τους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail δεν είναι σαφές αν πρόκειται για ένα γιγάντιο καλαμάρι- που είναι μακρύτερο- ή για ένα κολοσσιαίο καλαμάρι - που είναι πιο πλατύ και πιο βαρύ.

Δεν φαίνεται να έχει πάντως μεγάλη σημασία για τους ψαράδες που πανηγυρίζουν έχοντας σώσει την ψαριά τους και καταγράψει ένα «τέρας» των ωκεανών.

Παρότι για αιώνες γνωρίζουμε την ύπαρξη του γιγάντιου καλαμαριού, δεν ξέρουμε πολλά για το πλάσμα αυτό επειδή πολύ λίγα έχουν πιαστεί και πολύ λίγα έχουν βιντεοσκοπηθεί στη θάλασσα.

Παρά τα δυσθεώρητα μεγέθη που τους αποδίδονται, τα γιγάντια καλαμάρια φτάνουν περίπου τα 12 μέτρα σε μήκος, κι αυτό εξαιρετικά σπάνια. Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι άλλωστε στα πλοκάμια τους.

Τα κολοσσιαία καλαμάρια έχουν παρόμοιο μήκος αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι στο σώμα τους, όχι στα πλοκάμια.

Στην πραγματικότητα το πιο «τρομακτικό» χαρακτηριστικό τους είναι το μέγεθος των ματιών τους. Η  Leslie Schwerin που γύρισε ντοκιμαντέρ για το γιγάντιο καλαμάρι λέει πως έχουν το μέγεθος μπάλας του μπάσκετ (!) και τα τόσο μεγάλα μάτια τους είναι αναγκαία για να βλέπουν στο σκοτάδι.

«Εμείς δεν βλέπουμε σε βάθη 600 μέτρων, είναι όλα κατάμαυρα. Αλλά τα καλαμάρια βλέπουν», εξηγεί.

newsbeast.gr

2015-07-24

 

 

 

 
  Αρχική σελίδα  
Θάλασσα - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com