Θέματα  >  Υγεία Έρευνα: 9 στους 10 καρκίνους οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες
   

 

Νέα έρευνα αναφέρει ότι εξωτερικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το ποτό, ο ήλιος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορεί ενδεχομένως να ευθύνονται για μέχρι 9 στους 10 καρκίνους.

Περιβαλλοντικοί και εξωτερικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το ποτό, ο ήλιος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορεί ενδεχομένως να ευθύνονται για μέχρι 9 στους 10 καρκίνους, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι προηγουμένως εκτιμάτο ότι τυχαίες κυτταρικές μεταλλάξεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση όγκων.
Ερευνητές του Stony Brook University στη Νέα Υόρκη πιστεύουν ότι εξωτερικές επιδράσεις έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο, που σημαίνει ότι πολλά είδη καρκίνου μπορεί ενδεχομένως να μπορούν να προληφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με ότι εκτιμάτο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα περιστατικά καρκίνου είναι πολύ υψηλά για να εξηγηθούν από απλές μεταλλάξεις στην κυτταρική διαίρεση.

Ο ερευνητής Yusuf Hannun, του Stony Brook University, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει πως εσωτερικοί παράγοντες κινδύνου συμβάλλουν σε μέτριο βαθμό στην ανάπτυξη καρκίνου.

Οι ερευνητές εξέτασαν προηγούμενες έρευνες, που έδειξαν ότι μετανάστες που ξεκίνησαν από χώρες με χαμηλή συχνότητα καρκίνου και έφθασαν σε χώρες με υψηλή εμφάνιση της νόσου σύντομα εμφάνισαν τα ίδια ποσοστά όγκων, κάτι που υποδεικνύει ότι οι κίνδυνοι είναι περιβαλλοντικοί παρά βιολογικοί ή γενετικοί.

Ο Kevin McConway, του Open University στη Βρετανία, δήλωσε ότι για πολλά συνήθη είδη καρκίνου η νέα έρευνα καταλήγει ότι τουλάχιστον 70-90% των καρκίνων οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεταξύ 70 και 90% αυτών δεν θα συνέβαιναν αν μπορούσαμε να εξαφανίσουμε όλους τους παράγοντες κινδύνου.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, σχεδόν το 75% του κινδύνου για καρκίνο στο παχύ έντερο εκτιμάται τώρα ότι οφείλεται στη διατροφή.
Μέχρι το 86% του κινδύνου για καρκίνο στο δέρμα οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο, ενώ το 75% των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου κεφαλής και τράχηλου οφείλεται στον καπνό και το αλκοόλ, δήλωσαν οι ερευνητές.

Αν και ορισμένοι σπάνιοι καρκίνοι μπορούν να προκληθούν από γενετικές μεταλλάξεις, οι πιο συνηθισμένοι οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, δήλωσαν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη στην πρόληψη και την έρευνα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

Πηγές: Nature. ΑΠΟ iatronet.gr

10:30:05

2016-01-04

 

 
  Αρχική σελίδα  
Υγεία - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678910.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com