Θέματα  >  Αγροτικά θέματα Ξεπέρασε τα 3,10€ η τιμή του λαδιού στη Ζάκυνθο
   

Κάθε μέρα και καλύτερα φαίνεται πως διαμορφώνεται η τιμή με την οποία ξεκίνησε να αγοράζεται το ελαιόλαδο των τοπικών παραγωγών από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου. Μέσα σε μια εβδομάδα η τιμή του αυξήθηκε κατά δέκα λεπτά του ευρώ και από 3€ το κιλό πήγε στα 3,10€.
Η τιμή θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική, μετά από τόσα εμπόδια, προβλήματα και αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη δυναμική αγορά του κυριότερου αγροτικού προϊόντος του νησιού μας.
Όπως είναι γνωστό, μόλις πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων εισαγωγών ελαιόλαδου από την Τυνησία, απειλώντας να «τινάξει στον αέρα» την εγχώρια παραγωγή, η οποία φέτος εμφανίζεται εντυπωσιακά αυξημένη. Η φετινή καλή ελαιουργική χρονιά συμπίπτει με την δραματικά μειωμένη παραγωγή στη γειτονική Ιταλία και στην Ισπανία, η παραγωγή των οποίων επλήγη από το βακτήριο τη Ξυλέλλας. Επομένως η φετινή χρονιά αποτελούσε για τη χώρα μας μια μοναδική ευκαιρία να διαθέσει την θεαματικά αυξημένη παραγωγή της από εξαίρετης ποιότητας ελαιόλαδο, στο εξωτερικό και, μάλιστα σε ιδιαίτερα καλή τιμή.
Μόλις πρόσφατα ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ, Πέτρος Βισβάρδης, είχε τονίσει ότι οι τιμές-«πυροτεχνήματα» δεν αποτελούν το ζητούμενο. Αντίθετα, μια σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα τιμή γύρω στα 3 ευρώ, είναι απείρως προτιμότερη και ουσιαστική για τα εισοδήματα του ελαιοπαραγωγού.

20:37:14

2016-01-07

 
  Αρχική σελίδα  
Αγροτικά θέματα - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
12345678.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com