Θέματα  >  Τρίτη Ηλικία Πώς να βοηθήσετε τους ηλικιωμένους να περάσουν χαρούμενες γιορτές
   

Συγγενείς μεγαλύτερης ηλικίας με εύθραυστη υγεία ή που νοσούν, έχουν ειδικές συναισθηματικές ανάγκες και ανάγκες σωματικής υγείας, που χρειάζονται περισσότερη προσοχή για να βοηθηθούν να ζήσουν χαρούμενες στιγμές κατά την περίοδο των γιορτών, σημειώνουν ειδικοί στη γηριατρική.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, προσφέρουν τις παρακάτω συμβουλές, για να βοηθήσετε τους ηλικιωμένους συγγενείς ή φίλους να ζήσουν χαρούμενες γιορτές:

Αν κάποιο μέλος της οικογένειας, μεγαλύτερης ηλικίας, κουράζεται εύκολα ή είναι ευάλωτο στην υπερδιέγερση, περιορίστε τις δραστηριότητες ή τη διάρκεια του χρόνου που παρίσταται στα εορταστικά γεγονότα. Προνοήστε να εξασφαλίσετε χρόνο για ύπνο ή να του παραχωρήσετε ένα ήσυχο δωμάτιο όπου θα μπορέσει να κάνει ένα διάλειμμα από το θόρυβο και τη σύγχυση.

Αν υπάρχει συγκέντρωση στο σπίτι κάποιου ανθρώπου που εμφανίζει πρόβλημα μνήμης ή  προβλήματα συμπεριφοράς μην αλλάζετε τη θέση των επίπλων, καθώς αυτό θα μπορούσε να του δημιουργήσει άγχος και σύγχυση. Αν η συγκέντρωση γίνεται κάπου αλλού απομακρύνετε τα γλιστερά χαλιά και άλλα πιθανόν επικίνδυνα αντικείμενα ή εμπόδια όταν υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο περπάτημα.

Αποφύγετε σχόλια που θα μπορούσαν να φέρουν σε αμηχανία κάποιον με προβλήματα βραχυπρόθεσμης μνήμης.
Σιγουρευτείτε ότι οι ηλικιωμένοι συγγενείς σας ακολουθούν το πρόγραμμα λήψης φαρμάκων.
Καλέστε όλους να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του γεύματος καθορίζοντας την ασχολία του καθενός, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο.

Πλησιάστε συγγενείς και φίλους μεγαλύτερης ηλικίας που είναι μόνοι. Η μοναξιά σε μεγαλύτερους ανθρώπους σχετίζεται με κατάθλιψη και με τάσεις αυτοκτονίας.

Επιμέλεια: Εύη Ψωμιάδου/iatronet.gr

2011-12-22

 
  Αρχική σελίδα  
Τρίτη Ηλικία - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
123.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com