Θέματα  >  ΑΥΤΟ/ΜΟΤΟ Υπό τον πλήρη έλεγχο τoυ ομίλου VW περνά η Porsche
   

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Porsche, εξαγοράζοντας και το υπόλοιπο 50,1% της Porsche SE έναντι 4,46 δις ευρώ.

Όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό της συμφωνίας, η Porsche πρόκειται να τεθεί υπό τον έλεγχο τoυ ομίλου Volkswagen μέχρι την 1η Αυγούστου 2012.

Και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν τους όρους για την πλήρη ενσωμάτωση της Porsche στον όμιλο της VW, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν επτά περίπου χρόνια.

Τότε η Porsche είχε αποκτήσει πάνω από το 50% του ομίλου Volkswagen και το 2008 είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε στην εξαγορά του.

Ωστόσο, εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Porsche δε μπόρεσε να ολοκληρώσει την εξαγορά. Αντίθετα, μάλιστα, κινδύνευσε να χρεοκοπήσει.

Μετά απο αυτό ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία με τον όμιλο VW να ξεκινά τη διαδικασία εξαγοράς της Porsche. Το 2009 αποφασίστηκε η πλήρης ενσωμάτωση της Porsche στον όμιλο Volkswagen, που μέχρι τότε είχε εξαγοράσει το 49,9% της Porsche AG.

tanea.gr

2012-07-05

 
  Αρχική σελίδα  
ΑΥΤΟ/ΜΟΤΟ - Παλαιότερα Άρθρα
.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
1234.
 
 
 
 
 
 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να το στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Interne t Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com