Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαιώνει την συνάντηση του με τον Ξ. Βεργίνη!

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχος Κορασίδης διαψεύδει τοπική ιστοσελίδα και επιβεβαιώνει τον Ξ. Βεργίνη!

Η φαντασία οργιάζει, το θέμα είναι ποιανού τελικά;

Μ. Κορασίδης: «Ο κ. Βεργίνης είχε πάει πριν στο γραφείο του κ. Χαλκιά και ήρθαν στο γραφείο μου μαζί. Τον κ. Θεοχαρόπουλο τον πήραμε τηλέφωνο»

Πολύ σοβαρές κατηγορίες δημοσιεύτηκαν προ ημερών από τοπική ιστοσελίδα η οποία σε κείμενο της αναφέρει ότι o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και Γενικός Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ κος Ξ. Βεργίνης κάνει «ψεύτικες συσκέψεις» και ανακοινώνει «δήθεν αποφάσεις» για το πρόγραμμα Leader. Να θυμίσουμε για όσους έχουν χάσει επεισόδια από αυτό το συναρπαστικό σήριαλ: Στις 24- 04-13, σε ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα «χάνουμε δεν χάνουμε το επενδυτικό πρόγραμμα leader» αναφερθήκαμε «στις σημαντικές προσπάθειες και παρεμβάσεις του βουλευτή κου Σολδάτου και του προέδρου της εταιρείας κου Δουβίτσα» όπως μας τις παρουσίασε ο πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΝΑ.ΛΗ ΑΕ Λευκάδας κος Δουβίτσας προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να παραμείνει το  πρόγραμμα στην Λευκάδα!

Μάλιστα μας είχε ενημερώσει τότε ο κος Δουβίτσας ότι μέχρι τις 4 Μαΐου έχει δοθεί περιθώριο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη αναπτυξιακή εταιρεία ΑΝΑ.ΛΗ ΑΕ Λευκάδας, προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα που κατατέθηκε μετά τον έλεγχο της ελεγκτικής επιτροπής του Υπουργείου.

Επιπλέον πληροφορηθήκαμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν για τη σωτήρια του προγράμματος, είναι και ο κ. Βεργίνης, ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι την Πέμπτη, 25/04/2013 είχε συνάντηση-σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη και τον νομικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Χαλκιά (του νομικού Συμβουλίου του κράτους) «και σε συνεννόηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο βρέθηκε η νομική φόρμουλα υλοποίησης της επένδυσης των 10 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, που αναφέρονται στο πρόγραμμα Leader στην Λευκάδα. Η υλοποίηση θα γίνει μέσω του προγράμματος ΟΠΑΑΧ, αφού οι περιοχές που καλύπτει το Leader στην Λευκάδα χαρακτηριστούν και αυτές περιοχές ΟΠΑΑΧ. Την  υλοποίηση του προγράμματος θα συντρέξουν οι τεχνοκράτες της ομάδας τοπικής δράσης.»

Ξαφνικά και από εκεί που δεν το περιμέναμε γιατί τελευταία τουλάχιστον δεν έπεσε στην αντίληψή μας κάποιο σχετικό ρεπορτάζ «σκάει σαν βόμβα» στο απέραντο και ανεξέλεγκτο όπως φαίνεται εκ των υστέρων σύμπαν της Λευκάδας μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη: «Ρεπορτάζ τοπικής ιστοσελίδας που αναφέρεται σε ρεπορτάζ άλλης τοπικής ιστοσελίδας», σχετικά με το πρόγραμμα LEADER ισχυρίζεται ότι  τα όσα αναφέρει ο κος Βεργίνης είναι «ψεύτικες συσκέψεις και δήθεν αποφάσεις». Αυτές είναι πραγματικές αποκαλύψεις, να πιάνεις κάποιον στα πράσα, ειδικά πολιτικό, όταν λέει ψέματα! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Ειδικά στην όμορφη και «παρθένα» Ελλάδα που ζούμε....

Στην συνέχεια ακολούθησαν επιστολές όπως αυτή του πρόεδρου της Αναπτυξιακής Λευκάδας Α.Ε. ΟΤΑ κο Δουβίτσα ο οποίος από την πλευρά του θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι  «μέχρι και σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έχει κρατήσει πολύ χαμηλούς τόνους γιατί θεωρεί ότι οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του θέματος θα έχει αρνητική εξέλιξη τόσο για την εταιρία όσο και για το πρόγραμμα και αυτό πιστεύει θα έπρεπε να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι!»

Επίσης θεωρεί ο κος Δουβίτσας «λιαν επιεικώς αδιανόητο να λειτουργούν ατομικά κάνοντας συναντήσεις με τα στελέχη του υπουργείου και να μιλούν για λογαριασμό της εταιρίας ή για τους πιθανούς τρόπους υλοποίησης του προγράμματος, χωρίς πρώτα να έχουν συνεννοηθεί τόσο με τον εκπρόσωπο της εταιρίας όσο και με τους υπολοίπους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου μας , βλέπε ( βουλευτή , αντιπεριφερειάρχη , δήμαρχο ), για το ποια θα είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί!»

Θέατρο του παραλόγου.

 

Και για να ολοκληρωθεί όλο αυτό το «θέατρο του παραλόγου» αξίζει να αναφέρουμε ότι εντύπωση προκάλεσε η στάση που κράτησε η τοπική ιστοσελίδα μετά την απάντηση του κ. Βεργίνη για τις «ψεύτικες συσκέψεις και «δήθεν αποφάσεις». Η απάντηση δημοσιεύτηκε χωρίς σχόλια, αφού όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά «η απάντηση του προέδρου της Leader A.E μάς καλύπτει πλήρως». Το παράξενο είναι ότι στην απάντησή του ο κ. Δουβίτσας, όχι μόνο δεν αμφισβητεί τις συναντήσεις του κ. Βεργίνη με τους κ.κ Κορασίδη και Χαλκιά και την επικοινωνία με τον κ. Θεοχαρόπουλο, αλλά τις θεωρεί δεδομένες!

Βέβαια θα πρέπει να αναρωτηθεί εδώ κανείς γιατί ενώ όλοι έστω και ξεχωριστά έκαναν και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για αυτό τον τόπο και το πρόγραμμα, φτάσαμε να χάνουμε το πρόγραμμα! Αυτό δεν μας το έχει εξηγήσει ακόμα κανείς! Ο κος Δουβίτσας μάλιστα επιβεβαίωσε ότι «...οι διαδικασίες έχουν παγώσει αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί!» Ναι μεν τίποτα δεν έχει χαθεί και όλοι μιλάμε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται αλλά για το ότι φτάσαμε ως εδώ ποιος ευθύνεται; Αναμένουμε λοιπόν τον κο Δουβίτσα ο οποίος  δεσμεύτηκε ότι «το διοικητικό μου συμβούλιο όσο και εγώ  προσωπικά ότι όταν με το καλό όλα τελειώσουν θα δοθεί στην δημοσιότητα το ότι ακριβώς έχει συμβεί.»

Μ. Κορασίδης: «Ο κ. Βεργίνης είχε πάει πριν στο γραφείο του κ. Χαλκιά και ήρθαν στο γραφείο μου μαζί. Τον κ. Θεοχαρόπουλο τον πήραμε τηλέφωνο.»

Και πάμε στην ουσία του συγκεκριμένου ρεπορτάζ που είναι η μεγάλη αποκάλυψη για τα «ψεύτικα δημοσιεύματα» και τις «δήθεν αποφάσεις». Εμείς μετά τα όσα συνέβησαν και γράφτηκαν, θεωρήσαμε ως δημοσιογραφική υποχρέωση να επικοινωνήσουμε με τους κ.κ. Κορασίδη, Χαλκιά και Θεοχαρόπουλο, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην μείνει κανένα ερωτηματικό. Έτσι, σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Μυρσίνη Τσίγκου, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Κοραδίδη.

Σχετικά με το αν έγινε ή δεν έγινε η συνάντηση με τους κ.κ. Βεργίνη και Χαλκιά και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο κ. Κορασίδης ήταν απόλυτος: «Είναι απλά τα πράγματα και τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Την προηγούμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, ήρθε στο γραφείο μου ο κ. Βεργίνης και ο κ. Χαλκιάς. Ο κ. Βεργίνης είχε πάει πριν στο γραφείο του κ. Χαλκιά και ήρθαν στο γραφείο μου μαζί. Τον κ. Θεοχαρόπουλο τον πήραμε τηλέφωνο, γιατί βρισκόταν σε κάποια σύσκεψη και δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Το θέμα που συζητήσαμε αφορούσε τους επενδυτές στη Λευκάδα που έχουν καταθέσει μελέτες στο Πρόγραμμα Leader, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα και οι άνθρωποι αυτοί να μην μείνουν χωρίς επενδύσεις, να βρεθεί μια λύση.»

Μ. Κορασίδης: «Ο πρώτος άνθρωπος που μιλάω από τη Λευκάδα είστε εσείς!»

Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρεται επίσης ότι «Επικοινωνήσαμε με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, ο οποίος πέφτοντας από τα σύννεφα, μας διαβεβαίωσε ότι ποτέ δε συμμετείχε σε τέτοια σύσκεψη..... Την ίδια άποψη διατύπωσαν και οι υπόλοιποι φερόμενοι ως συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκτός του κ. Βεργίνη. Φαίνεται ότι η φαντασία οργιάζει...»

Με έκπληξη ακούσαμε λοιπόν τον κ. Κορασίδη να λέει ότι κανείς άλλος δημοσιογράφος από τη Λευκάδα δεν επικοινώνησε ξανά μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε: "Ο πρώτος άνθρωπος που μιλάω από τη Λευκάδα είστε εσείς. Δεν έχω ξαναμιλήσει με κανέναν."

Είναι εμφανές, ότι όχι μόνο τα δημοσιεύματα που διέψευσαν τον κ. Βεργίνη ήταν αναληθή, αλλά δεν υπήρξε και καμία επικοινωνία με τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη σύσκεψη! Τελικά φαίνεται πως δεν είναι μόνο η φαντασία αυτή που οργιάζει αλλά όλο το παρασκήνιο!

Τοπικό πρόγραμμα ΛΗΝΤΕΡ στην βουλή των Ελλήνων.

 

Φαίνεται όντως ότι «κάποιοι επιδιώκουν εδώ είτε  η εταιρία να χάσει το πρόγραμμα μια ώρα νωρίτερα και μαζί της να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι» είτε κάτι άλλο συμβαίνει. Μάλλον το δεύτερο......

Δεν έχει νόημα να ψάξει κανείς πλέον γιατί συμβαίνουν όλα αυτά γιατί είναι σίγουρο ότι κάτι άλλο θα βρεθεί μετά από αυτό να πούμε και να ασχοληθούμε. Μην ξεχνάμε ότι πλέον η υπόθεση έχει φτάσει μέσο του βουλευτή Λευκάδας και στον Υπουργό μιας και ο κος Σολδάτος του θέτει 7 ερωτήματα σχετικά με το θέμα Leader που εφόσον απαντηθούν θα προκύψουν νέα διλήμματα και ρεπορτάζ. Το καλό σε όλη αυτή την υπόθεση: Εκεί που ελάχιστοι γνώριζαν και επί της ουσίας ενδιαφερόταν για το πρόγραμμα τώρα όλοι τρέχουν και είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί μια λύση! Το κακό στην υπόθεση: Προσωπικές κόντρες και φιλοδοξίες δημιούργησαν πάλι ένα παρασκήνιο που δυστυχώς δεν μας τιμά, αντιθέτως προσβάλλει όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό (είτε είναι μπροστά, είτε είναι πίσω από τις «κάμερες») και πιο πολύ από όλους τους πολίτες της Λευκάδας!

Είναι πρόβλημα να υποτιμάς τον απέναντι σου. Όποιος και να είναι αυτός, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τους πολίτες μιας ολόκληρης κοινωνίας! Όταν καταβάλλεται μια προσπάθεια να λεχθεί η όποια αλήθεια πιστεύει ο κάθε ένας, τότε όχι για να πειστούν εκείνοι που δεν την γνωρίζουν, αλλά για να υπερασπιστούν αυτούς που την γνωρίζουν. Και αυτό ισχύει για όλους.

Στο τέλος, αν θέλουμε να πιστεύουμε τα όσα μας λένε οι παλιοί νικά πάντα η αλήθεια. Δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή. Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια γιατί το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή. Είναι σίγουρο ότι ο κάθε ένας θα παραμείνει και θα υπερασπιστεί την δική του και μόνο αλήθεια. Και είναι επίσης σίγουρο ότι μετά από αυτή την «νέα αποκάλυψη» θα ακολουθήσουν άλλες δέκα ώστε να αποπροσανατολιστεί άλλη μια φορά η προσοχή των πολιτών από την ουσία, που είναι ότι κάποιοι εδώ δεν κάνουν την δουλειά τους!

Οι πολίτες της Λευκάδας θα αποφασίσουν τι από όλα αυτά θέλουν να πιστέψουν. Σημαντικό είναι πάντως την επόμενη φορά που θα πέσει κάποιος από τα σύννεφα γιατί μάλλον δεν θα είναι μόνο ο κος Θεοχαρόπουλος (αν θέλουμε βέβαια να πιστέψουμε το ρεπορτάζ) να φροντίσουμε όλοι να φοράμε  αλεξίπτωτα!

Και επειδή κλασσικά σε αυτές στις περιπτώσεις όπως έχουμε συνηθίσει άλλωστε «η φαντασία θα αρχίσει πάλι να οργιάζει....» μην ξεχνάμε ότι η αλήθεια όταν βγαίνει στο φως ναι μεν σε απελευθερώνει, αλλά πρώτα θα σε τσαντίσει πολύ. Και επειδή είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συνέχεια να ξέρουμε ότι δυο πράγματα είναι αντίθετα στη λήψη σωστής απόφασης και καταγραφής γεγονότων, η βιασύνη και η οργή. Όποιος βιάζεται δείχνει ότι αυτό με το οποίο ασχολείται είναι πολύ μεγάλο για τα μέτρα του.

 

Τώρα αν όντως κάποιοι αναρωτιούνται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, είναι απλό:

Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές.

Οττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

 

Μάλλον ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος.....

 

Κατερίνα Μεσσήνη

2013-05-02