Γεράσιμος Αραβανής: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.»

«Όλα στον Αέρα» τα είπε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γεράσιμος Αραβανής. Μίλησε ανοιχτά για τα δύο χρόνια που συμμετέχει στο Δ.Σ. και για το γιατί πιστεύει ότι η Λευκάδα διοικείται  από την πιο «φτωχή» Δημοτική Αρχή των τελευταίων χρόνων. Μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ποια πιστεύει ότι είναι η μεγάλη αδυναμία του. Είναι προφανές πως  η αντιπολίτευση στο σύνολό της δεν είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. Ο κος Αραβανής εντοπίζει τις βασικές αδυναμίες και μιλάει για την πιθανή προοπτική βελτίωσης.

Πιστεύει ότι μια από τις βασικές αιτίες που δεν μπορεί   να παραχθεί ουσιαστικό έργο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι η αντιπαράθεση και διαφορετική προσέγγιση των προβλημάτων δεν γίνεται με πολιτικούς όρους. «Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εντυπώσεις παρά για τη ουσία, για αυτό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.»

Άλλο ένα φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει είναι η στάση της πλειοψηφίας που δεν παραδέχεται  ποτέ και για κανένα θέμα ότι μπορεί να έχει  κάνει λάθος! Πλέον όμως αποκαλύπτονται, μιας και τελευταία ειδικά με τα σημαντικά έργα που χάθηκαν, οι μεγάλες αδυναμίες και η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής. Ο κος Αραβανής μιλάει για τα μεγάλα έργα που προωθούνται αυτή τη στιγμή για την Λευκάδα, με κάποια συμφωνεί, κάποια άλλα όμως δεν βρίσκονται στη δική του λίστα προτεραιότητας. Ποια είναι αυτά και γιατί πιστεύει ότι στη Λευκάδα πρέπει να θέσουμε άλλες προτεραιότητες για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του νησιού!

Είναι προφανές ότι χρειάζονται θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στις αντιλήψεις, συμπεριφορές και λειτουργίες που διαμορφώθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια.

Το ΚΚΕ όπως και τα περισσότερα ιστορικά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας πρέπει να αποφασίσει αν τελικά θα συμβαδίσει με την εποχή του ή θα παραμείνει αγκιστρωμένο σε όσα πιστεύει και πρεσβεύει εδώ και δεκαετίες. Τι προοπτικές έχει ένα κόμμα το οποίο είναι καθηλωμένο στο δογματισμό, καρφωμένο στη λογική του όλα ή τίποτα;

Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε ανοιχτά στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου η ηγεσία από δεκάδες στελέχη, υπήρχε συνολική κριτική στη στρατηγική και την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και που οδήγησαν στην στασιμότητα της επιρροής του και ακουστήκανε φωνές ακόμη και σε σχέση με κάποιες περιπτώσεις αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς εντός κόμματος.

Ο κος Αραβανής άσκησε δημόσια κριτική στην επίσημη γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ χτυπώντας ταυτόχρονα καμπανάκι κινδύνου όσον αφορά την ακόμα μεγαλύτερη απώλεια  επιρροής του κόμματος μετά την εκλογική ήττα του περασμένου Ιουνίου. Ζήτησε να συζητηθούν θέματα που αφορούν την πορεία του Κόμματος, τις αδυναμίες και τα προβλήματα, πως αντέδρασε το κόμμα στην κριτική του; Πως πιστεύει ότι μπορεί το ΚΚΕ να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος μετά τις τελευταίες εκλογές;

Ο κος Αραβανής αποκαλύπτει στην εκπομπή « Όλα στον Αέρα» τα μελλοντικά του σχέδια στα οποία δεν περιλαμβάνεται μια εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές. Σήμερα το βράδυ στις 22:30 και αύριο Τετάρτη, 15/05/2013 στην τηλεόραση του ART TV μετά το κεντρικό Δελτίο ειδήσεων ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Λαϊκή Συσπείρωση» κος Γεράσιμος Αραβανής.

Σύντομα η συνέντευξη θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας lefkadanews.com και στο Facebook Ola ston Aera!

Κ.Μ.

2013-05-14