Η νέα επιστολή του Παπαγεωργόπουλου!

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνει πως είναι αθώος, τονίζει πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του και μιλάει για τα περιουσιακά του στοιχεία...

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, 4 μέρες πριν παρουσιαστεί ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου για την εκδίκαση της έφεσής του, δίνει στη δημοσιότητα ακόμα μία επιστολή του, μέσα από την οποία τονίζει ότι η προφυλάκισή του είναι άδικη.

Όπως λέει δεν έχει κλέψει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του δήμου και δεν έκανε ποτέ προκλητική ζωή: ``Όλα τα αξιώματα που μου ανέθεσαν οι Θεσσαλονικείς τα υπηρέτησα με πλήρη ανιδιοτέλεια. Δεν έχω αποκτήσει ούτε ένα νέο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στα τελευταία 25 χρόνια και βεβαίως στα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου. Διαμένω τα τελευταία 25 χρόνια σε διαμέρισμα 120 τ.μ. που ανήκει σε συγκρότημα 38 κατοικιών. Δεν έχω πολυτελές εξοχικό ούτε στις παραλίες τις Χαλκιδικής, ούτε σε κάποιο νησί, ούτε βεβαίως στο εξωτερικό. Δεν έχω σκάφος. Δεν έχω χρήματα στο εξωτερικό
Δεν έχω off shore εταιρεία ή εταιρείες. Δεν ζούσα προκλητική ζωή.

Για την προφυλάκισή του στις φυλακές Διαβατών
``Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με αυτά για τα οποία με καταδίκασαν. Δεν είχα καμία απολύτως σχέση με την οικονομική διαχείριση του Δήμου, η οποία βάσει του Νόμου ασκείται από τις Οικονομικές Υπηρεσίες (Β.Δ 1959, άρθ. 81).

Δεν είχα κάνει ποτέ καμία παρέμβαση στα καθήκοντα των Υπηρεσιακών παραγόντων που από τον νόμο είχαν την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, αλλά και καμία παρέμβαση σε οποιοδήποτε άλλο παράγοντα του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν είχα ως Δήμαρχος καμία απολύτως αρμοδιότητα στα οικονομικά του Δήμου και δεν έχω υπογράψει απολύτως κανένα χρηματικό ένταλμα, διότι και στα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου μεταβίβαζα όλες τις αρμοδιότητες μου στους Αντιδημάρχους σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζει ο Νόμος (Ν.2690/99),οι οποίοι όπως είναι γνωστό αθωώθηκαν πανηγυρικά από το τριμελές Εφετείο.

Στο Δικαστήριο ουδείς απολύτως κατέθεσε κάποιο συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος μου για όλη την διάρκεια της θητείας μου δηλ. από 1-1-1999 μέχρι 31-12-2010.

``Είμαι αθώος - Έχω ήσυχη την συνείδησή μου``
``Είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας μια περίπτωση ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ, η οποία δυστυχώς οδήγησε στην σπίλωση του ονόματός μου, ένα όνομα που με αγώνες και θυσίες επί 50 χρόνια έκτιζα. Στην ζωή μου ολόκληρη όχι μόνο δεν καταχράστηκα ούτε 1 €, αλλά στήριξα με όσες δυνάμεις είχα πολλούς συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη συμπαράστασης.

Τίμησα τον όρκο που έδωσα και τις τρεις φορές που με εκλέξατε Δήμαρχο της πόλης μας και κατέβαλα υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατασκευή έργων που όλοι γνωρίζετε και για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όλων των κατοίκων της πόλης μας.

Μετά από όλα αυτά, θα παρουσιασθώ την ερχόμενη Τρίτη (22-10-2013) στο πενταμελές Εφετείο με ήσυχη την συνείδησή μου, και με απεριόριστη εμπιστοσύνη στην τελική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία είμαι βέβαιος ότι μέσα σ’ ένα πνεύμα ψυχραιμίας και απόλυτης νηφαλιότητας, αλλά και μακριά από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, θα κρίνει αποκλειστικά βάσει συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων.

Δεν είναι δυνατόν ένας παντελώς ΑΘΩΟΣ άνθρωπος που έδωσε τη καρδιά του και την ψυχή του για την Πατρίδα, την Θεσσαλονίκη και την Νεολαία να βρίσκεται στην φυλακή και να λοιδορείται το όνομά του``.

2013-10-19

newsit.gr