Αναζητούνται χορηγοί για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας

Εκστρατεία προκειμένου να βρεθούν χορηγοί που θα υποστηρίξουν το έργο αναστήλωσης της γέφυρας στην Πλάκα, ξεκινά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού, από τις θεομηνίες του χειμώνα, είχε προκαλέσει ένα κύμα μεγάλου ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα.

Απομένει πλέον αυτό να μεταφραστεί σε έργο... Στην οικονομική στήριξη δηλαδή, ενός έργου σημαντικού για την περιοχή, το οποίο αν αναμείνει τη συμβολή του κράτους, κινδυνεύει να μην γίνει ποτέ.

Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την έγκριση δαπανών που κάλυψε η Περιφέρεια για τη συνδρομή του βοηθητικού έργου περισυλλογής, αποθήκευσης και φύλαξης τμημάτων της γέφυρας της Πλάκας, ενημέρωσε τα μέλη για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως είπε, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρτικές εργασίες που είχαν προγραμματιστεί για την τρέχουσα περίοδο, με τη συμβολή της κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., η οποία διέθεσε μηχανήματα για την αλλαγή του ρου του Αράχθου και εν συνεχεία την πραγματοποίηση των απαραίτητων γεωτρήσεων.

"Τα στοιχεία έχουν πλέον διαβιβαστεί από την ΤΕΡΝΑ στο ΕΜΠ για περαιτέρω επεξεργασία για τη συγκρότηση των προδιαγραφών της οριστικής μελέτης. Παράλληλα ετοιμάζεται επιστολή και ξεκινώ και προσωπικές επαφές με υποψήφιους χορηγούς, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα που απαιτούνται για το έργο", πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

12:59:06

2015-09-15

 

 

epiruspost.gr