Θα αποκατασταθεί μέχρι το καλοκαίρι η παραλία στους Εγκρεμνούς

Αναφορά για τις επιπτώσεις του σεισμού στην παραλία των Εγκρεμνών, έκανε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος  Λέκκας στην αποψινή σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο. Ο κ Λέκκας είχε επισκεφτεί σήμερα την περιοχή και είπε ότι έχει αλλάξει το φυσικό τοπίο από τις μεγάλες κατολισθήσεις που έγιναν από κατακερματισμένα πετρώματα.

Πιστεύω, είπε  στη συνέχεια, `` ότι επειδή είναι πολύ δύσκολη η ανθρώπινη παρέμβαση, μέσα από τις φυσικές διεργασίες  το χειμώνα και την άνοιξη να δημιουργηθεί ξανά η παραλία (που μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη)  μέχρι το καλοκαίρι.``

Η άποψη του καθηγητή συμπίπτει σχεδόν με αυτό που συζητιέται τόσο από κατοίκους της περιοχής, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η θάλασσα θα ξανακάνει ομορφότερη την παραλία.

Σχετικά με την πρόσβαση, οι αρμόδιοι θα πρέπει να μελετήσουν και να προτείνουν τον όσο το δυνατό  ασφαλέστερο τρόπο μετάβασης των λουόμενων  εκεί.

Όσο για τους καταστροφολόγους, τους περιμένουμε το καλοκαίρι να έρθουν (όλοι  με τα κουβαδάκια τους)  σε μία από τις  πιο ωραίες  παραλίες της Μεσογείου. Στους Εγκρεμνούς

Φωτογραφίες από τους Εγκρεμνούς

23:49:18

2015-11-18