Πώς γυρίστηκαν οι σκηνές της ταινίας του Θ. Αγγελόπουλου `Ο Θίασος` στη Λευκάδα(βίντεο)

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς γυρίστηκαν στη Λευκάδα, οι σκηνές της ταινίας `Ο θίασος` του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θοδωρή Αγγελόπουλου  .

Ο Θίασος είναι ελληνική δραματική κινηματογραφική ταινία του 1975 και υπήρξε η τρίτη κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη που κατατάσσεται στις σημαντικότερες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου με μεγάλη αίσθηση και στο εξωτερικό. Από πολλές έγκυρες λίστες θεωρείται μία από τις 100 καλύτερες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Εντάσσεται στην «τριλογία της Ιστορίας» του Αγγελόπουλου και αποτελεί το δεύτερο μέρος της που έπεται της ταινίας Μέρες του `36 και προηγείται των Κυνηγών.

Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1975, όταν μπροστά στα ταμεία του Κρατικού παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών σε όλη την ιστορία του Φεστιβάλ. Κατά την προβολή της, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με πολυάριθμους όρθιους θεατές που στο τέλος αποθέωσαν τον Αγγελόπουλο, ενώ η ταινία έλαβε συνολικά επτά βραβεία.

Στις σκηνές της ταινίας που γυρίστηκαν στη Λευκάδα, πήραν μέρος περισσότερα από 150 άτομα, οι περισσότεροι από τις Τσουκαλάδες που κατέβαιναν με τα άλογα τους από το χωριό τους προκειμένου να λάβουν μέρος στα γυρίσματα. Οι ίδιοι στο παρακάτω βίντεο διηγούνται ιστορίες από την εποχή της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής του νησιού

`Η Λευκάδα ήταν από τις ωραιότερες περιόδους του γυρίσματος κυρίως λόγω της ενδιαφέρουσας επαφής με τους ανθρώπους και των σημείων που γυρίστηκαν οι σκηνές`  λέει ο Αγγελόπουλος στο παρακάτω βίντεο, που αποτελεί ντοκουμέντο καθώς δείχνει πως ήταν η Λευκάδα εκείνη την εποχή

 

Οι Τσουκαλαδιώτες που έχουν αναγνωρίστεί  στο ντοκυμαντέρ είναι οι:Σπύρος Σταματέλος (Τσουρεκάς ), Νιόνιος Σταματέλος (Μπαρνάβας), Νιόνιος Ροντογιάννης (αγροφύλακας και Γιάννης Σταματέλος (Πλαταίας) .

23:33:47

2016-01-23