Διεθνές κύκλωμα αποκάλυψαν οι συλλήψεις στη Ζάκυνθο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη στην Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Ζάκυνθο και στην Αθήνα η μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Ελλάδα και στις σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης προοριζόταν για το Όσλο της Νορβηγίας, όπου η τιμή της είναι πολύ υψηλή.
Πρόκειται για πανευρωπαϊκό κύκλωμα που, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά, δρούσε τα τελευταία χρόνια μεταφέροντας μέσω Ελλάδας ναρκωτικά όλων των ειδών, αποκομίζοντας κέρδη που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ενδεικτικά να αναφερθεί πως τα κέρδη τους μόνο από τα 678 κιλά χασίς που έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ!
Η εξάρθρωση της οργάνωσης αποτελεί συνέχεια άλλων υποθέσεων που έχει εξιχνιάσει η Δίωξη Ναρκωτικών τον τελευταίο καιρό και έχει κατασχέσει κοκαΐνη, κατεργασμένο χασίς, κάνναβη και άλλες ουσίες, ενώ έχει συλλάβει άτομα που φέρονται ως μέλη του ίδιου κυκλώματος. Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, θα γίνουν και οι επίσημες λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής.

Χειροπέδες σε 15 άτομα
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης έχουν κατασχεθεί ένα ταχύπλοο σκάφος και φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, με τα οποία γινόταν η μεταφορά των ουσιών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στο χώρο των μεταφορών και θεωρείται "βαρόνος" ναρκωτικών στα Βαλκάνια.
Tα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη τα ναρκωτικά από την Αλβανία σε νησί του Ιονίου και από εκεί προωθούνταν σε διάφορα σημεία, απ" όπου με τα φορτηγά διεθνών μεταφορών, μεταφέρονταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Όλα άρχισαν από το νησί μας
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από το νησί μας όταν σε μια απόλυτα συντονισμένη και επιτυχημένη επιχείρηση άνδρες της Διώξης Ναρκωτικών Αττικής και του Λιμεναρχείου προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων και κατάσχεσαν περίπου Πάνω από 700 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Οι πέντε από αυτούς φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος και είχαν "συνοδεύσει" το εμπόρευμα από την Πάτρα στη Ζάκυνθο. Άλλα δύο άτομα που επίσης συνελήφθησαν, είχαν μεταφέρει την κάνναβη στο σπίτι του ενός, στην Κυψέλη, αφού την είχαν τοποθετήσει σε δύο σάκους ταξιδιού.
Μια επιχείρηση πλήρως επιτυχημένη αφότου και τα άτομα συνελήφθησαν, και τα μέσα και το εμπόρευμα κατασχέθηκαν.
Η επιχείρηση...
Υπενθυμίζουμε πως η αστυνομική επιχείρηση κλιμακώθηκε χθές στις 12 το μεσημέρι επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου και είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα εκ των οποίων το ένα φέρεται να είναι Ζακυνθινής καταγωγής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και περαστικούς που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα μας, αναφέρθηκε πως έζησαν σκηνές που δεν υπολείπονται κινηματογραφικής ταινίας όταν είδαν 12 αστυνομικούς και λιμενικούς οπλισμένους με αυτόματα όπλα να περικυκλώνουν τους φερόμενους ως δράστες που απολάμβαναν εκείνη την ώρα τον καφέ τους. Η επιχείρηση έγινε αφότου τους παρακολουθούσαν διακριτικά με συμβατικά αυτοκίνητα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ώστε με καίρια επέμβαση να καταφέρουν να τους συλλάβουν.

Με σκάφος
Η μεγάλη ποσότητα είχε φτάσει με σκάφος από την Πάτρα. Από το λιμάνι του νησιού τα παρέλαβαν οι δύο Ζακυνθινοί, που μετέφεραν τα ναρκωτικά με φορτηγό στην Κυψέλη.
Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά αφού οι διωκτικές αρχές της Πάτρας το εντόπισαν στην επιστροφή και αφού συνέλαβαν τα δυο μέλη του πληρώματός του το κατέσχεσαν.

Η μεταφορά τους
Αμέσως μετά τη σύλληψή τους, και δεδομένης της απεργίας των πλοίων, ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς τους στην Αθήνα. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία φόρτωσης της ποσότητας των ναρκωτικών στο σκάφος του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν οι άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και οι συλληφθέντες με σκοπό να μεταφερθούν στην Κυλλήνη και από εκεί στην Αθήνα προκειμένου να σχηματική η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και προσαγωγή τους σε Εισαγγελέα και Ανακριτή. Ωστόσο, συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

imerazante.gr

22:54:21

2016-05-10