Περιφερειακό Συμβούλιο: "Τηλεκόντρες" για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ σε “Γεράσιμος Αρσένης”

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ήρθε σήμερα το απόγευμα, το θέμα της ονοματοδοσίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε "Γεράσιμος Αρσένης", μόνο που στο φινάλε του θέματος, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν "κατά" και κάποιοι άλλοι "ναι" αλλά - όπως επεσήμαναν - με... μισή καρδιά!

Εν τέλει, το θέμα της ονοματοδοσίας του ΤΕΙ Ιονίων σε Γεράσιμος Αρσένης πέρασε με 19 ψήφους υπέρ στους 26 επί των παρόντων της συνεδρίασης , χάρη στους 6 ψήφους της Κεφαλονιάς (άπαντες οι παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφησαν υπέρ) και της Κέρκυρας (13 συνολικά ψήφοι), διότι η Ζάκυνθος (και οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά της ονοματοδοσίας) είχε όχι στην εισήγηση, ενώ η Λευκάδα ψήφισε λευκό με τους δύο της περιφερειακούς συμβούλους που ήταν παρόντες στην τηλεδιάσκεψη!

Θ. Γαλιατσάτος: «Αναγνωρίζουμε την συνεισφορά του Αρσέν绨


Την αρχική εισήγηση έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος τόνισε πως: «Αναγνωρίζουμε την συνεισφορά του Γεράσιμου Αρσένη στην δημιουργία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και γι` αυτό την ονοματοδοσία του στηρίζουμε και εισηγούμαστε» και εν συνεχεία αναφέρθηκε στις... τηλεκόντρες που διεξήχθησαν: «Οι αντιδράσεις που ακούγονται υποκρύπτουν αντιθέσεις σε πολιτικό επίπεδο».

Από την Κεφαλονιά, θετικά ψήφισαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη από την παράταξη της πλειοψηφίας (Σπύρος Γαλιατσάτος, Νικόλας Βαλλιανάτος, Σουζάνα Πεφάνη, Παναγιώτης Φιλίππου), και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Σωτήρης Κουρής και ο Γιώργος Τσιλιμιδός.

Πληροφορίες από inkefalonia.gr

23:03:21

2016-05-10