Δήλωση Άκη Τσελέντη για την σεισμική ακολουθία των τελευταίων ωρών στην Κεφαλονιά (ηχητικό)

Η σεισμική ακολουθία των τελευταίων ωρών στην Κεφαλονιά, μας ώθησε στο να ζητήσουμε την εκτίμηση του διακεκριμένου συντοπίτη μας, Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Ακη Τσελέντη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο κ. Τσελέντης, αναφέρθηκε στην έντονη σεισμική ακολουθία των τελευταίων ωρών που εμφανίζεται, στο Νότιο κομμάτι της Παλικής:

«Είναι στην περιοχή κοντά στα Χαβριάτα και εκεί υπάρχει ένα ρήγμα που μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και τα 5 ρίχτερ. Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, ωστόσο η πιθανότητα να κάνει πιο μεγάλο σεισμό είναι σχετικά πολύ μικρή. Πρέπει όμως να περιμένουμε μία μέρα ακόμη».

«Είμαι καθησυχαστικός σε εισαγωγικά»


Ο κ. Τσελέντης τόνισε επίσης πως ο σεισμός 4,6 βαθμών στην Θαλάσσια Περιοχή δυτικά της Παλικής, που έγινε πριν από δύο μέρες είναι ανεξάρτητος με τους σημερινούς σεισμούς.

Παράλληλα, δήλωσε πως «το κομμάτι βόρεια στο Φισκάρδο και το κομμάτι νοτιοανατολικά του Πόρου που κοιτάμε και μας ενδιαφέρει, δεν έχουμε σημάδια για ενεργοποίηση του» και καταλήγοντας τόνισε πως : «είμαι καθησυχαστικός σε εισαγωγικά»

Ο κ. Ακης Τσελέντης θα λάβει μέρος στο συνέδριο και Διεθνές Σχολείο Σεισμολογίας στο Ληξούρι από 13-16 Ιουνίου. Ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο για το νησί μας.

Παράπονα Τσελέντη για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Και εξέφρασε το παράπονο ότι δεν έχει συμπαράσταση που θα περίμενε, συναντώντας την πλήρη αδιαφορία από την δημοτική Αρχή σε θέματα σεισμολογίας και κατονόμασε τον αντιδήμαρχο Ερίσου κ. Κοντογούρη ότι δεν τον υποστήριξε όταν του ζήτησε έναν απλό γεωτρυπανιστή.

Παρακάτω η πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του

inkefalonia.gr

16:55:39

2016-06-07