Πνιγμός 29χρονου τουρίστα στο Ναυάγιο

 

Τραγικές στιγμές έζησαν χθες το πρωί στον κόλπο του "ναυαγίου" εκατοντάδες τουρίστες και λουόμενοι όταν αντελήφθησαν ότι ανάμεσα τους βρισκόταν πνιγμένος ένας συνανθρωπός τους. Επρόκειτο για ένα 29χρονος τουρίστα από την Κίνα όπου έχασε τη ζωή του καθώς κολυμπούσε στη δημοφιλή παραλία.

Ο νεαρός μαζί με άλλους τουρίστες, ξεκίνησε την θαλάσσια εκδρομή του με ημερόπλοιο από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου Βολιμών και έφτασε στην παραλία του Ναυαγίου λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο σε απόσταση 15 μέτρων από την ακτή, ο καπετάνιος του ημεροπλοίου αντιλήφθηκε πως ένας από τους επιβάτες έπλεε αναίσθητος και με το πρόσωπο στο νερό.

Άμεσα έριξε δύο σωσίβια και κάλεσε σε βοήθεια τους παρευρισκόμενους λουόμενους και αφού κατάφεραν να ανασύρουν τον 29χρονο από το νερό και να τον επιβιβάσουν στο σκάφος, του προσέφεραν τις Πρώτες Βοήθειες αλλά ήδη ήταν αργά.

Εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί το Λιμενικό Φυλάκιο Βολιμών και δύο λιμενικοί έφτασαν στην ακτή με ιδιωτικό σκάφος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου για να παραλάβει τον 29χρονο.

Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Το παραπάνω συμβάν που σημειώθηκε στο δημοφιλέστερο ίσως προορισμό για τους επισκέπτες της Ζακύνθου, αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των λουομένων σε μια περιοχή όπου τα νερά μπορούν να είναι επικίνδυνα ακόμη και για έναν έμπειρο κολυμβητή.

Θυμίζουμε πως πρόθεση του Δήμου είναι η πρόσληψη ναυαγοσώστη στην συγκεκριμένη ακτή, παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτική από το Νόμο. Ωστόσο ο αριθμός των λουομένων που επισκέπτονται κάθε χρόνο την συγκεκριμένη παραλία είναι μεγάλος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ermisnews.gr

14:48:54

2016-06-15