Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού

Το πάθημα του Ολυμπιακού έγινε μάθημα για τον Παναθηναϊκό Superfoods ο οποίος παρουσιάστηκε σοβαρός και με εξαιρετική αμυντική προσήλωση στην Λευκάδα, επικρατώντας της Δόξας για την 5η αγωνιστική της Basket League με 73-46, και στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του στο επικείμενο παιχνίδι με την Μακάμπι για την Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Τζέιμς Γκιστ (13 π., 3/4 τριπ) ενώ ακολούθησε ο Γιάννης Μπουρούσης με 12 πόντους (6 ριμπ.). Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του αγωνιστικέ για σχεδόν 17 λεπτά, περνώντας αρκετό χρόνο ξεκούρασης, έχοντας 11 πόντους (5/6 σουτ, 6 ασίστ) ενώ πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν με 9 πόντους (3/7 σουτ). Για την Δόξα ο πρώτος της σκόρερ Ντεζμαίν Ουέλς πέτυχε μόλις 6 πόντους στο παιχνίδι (όλους από το 21` ως και το 26`) και αποχώρησε με τραυματισμό στο 26`, υποφέροντας από μυικό τραυματισμό. Συνολικά η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου «έσπασε» τα καλάθια έχοντας 18/58 σουτ (2/12 τριπ.) με τον Τζάστιν Ρόμπινσον να έχει 12 πόντους.

Το παιχνίδι

Με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό του μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ του κλειστού της Λευκάδας και με 3/4 τρίποντα (δυο από τον Γκιστ και ένα από τον Καλάθη) προηγήθηκε με 0-9 στο 2`, φτάνοντας την διαφορά και στο +11 (2-13) με κάρφωμα του Γκιστ στο 4`, με τον Αμερικάνο πάουερ φόργουορντ να έχει 8 μαζεμένους πόντους. Από την πλευρά της η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου κατάφερε σταδιακά να μαζέψει την διαφορά, και με τους «πράσινους» να ολοκληρώνουν το πρώτο ημίχρονο με 3/12 τρίποντα (είχαν 8 συνεχόμενα άστοχα) κατάφερε παίρνοντας πόντους από τον Μασαμπέ, και με ατομική προσπάθεια του Δεμερτζή να κλείσει το δεκάλεπτο στο 13-18.

Ο Ρόμπινσον με το μοναδικό τρίποντο της Δόξας στο πρώτο ημίχρονο μείωσε σε 20-22 στο 6`06`` της δεύτερης περίδου, με το χρονικό σημείο να αποτελεί ωρόσημο, αποτελώντας το τελευταίο εντός παιδιάς καλάθι των γηπεδούχων. Στη συνέχεια η τρομερή άμυνα από Καλάθη , Σίγνκλεντον και συνολικά τους «πράσινους» τους έδωσε το δικαίωμα να τρέξουν ένα εματικό επιμέρους σερί 2-19, κλείνωντας το ημίχρονο με 22-41. Ο Φελντέιν ήταν αυτός που έδωσε ενέργεια στην επίθεση, έχοντας 7 μαζεμένους πόντους, ενώ οι μοναδικοί πόντοι της ομάδας της Λευκάδας ήρθαν με βολες από Γεωργάκη (1`24``) και Μασαμπέ (54``). Αμφότεροι είχαν 1/2 στις εκτελέσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την πρώτη πεντάδα της Δόξας σκόραρε μόνο ο Μασαμπέ (7 π.) με τους Ουέλς, Ντόμπλας, Σκοτ και Τσαλδάρη να μένουν στο απόλυτο μηδέν με 0/7 σουτ.

Ο Ουέλς ήταν αυτός που μπήκε με διάθεση από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, καταφέρνοντας ουσιαστικά να τα κάνει όλα μαζεμένα μέσα σε ένα εξάλεπτο. Ο Αμερικανός πέτυχε τους πρώτους τους πόντους (έξι συνολικά), κατάφερε να χάσει κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, ενώ στο 26` σωριάστηκε στο έδαφος, έχοντας μυικό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για το ιατρεία του κλειστού. Το πρώτο του καλάθι πέτυχε και ο Ντόμπλας στο 24`, αλλά ο Παναθηναϊκός έχοντας επιθετικά κέφια, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +24 (35-59), δείχνοντας να τελειώνει με την υπόθεση νίκη.

Διαδικαστικό ήταν όπως αναμενόταν το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει την εξαιρετική του αμυντική τακτική, και να φτάνει την διαφορά και στο +28 (41-69) με τρίποντο του Πατ Καλάθη στο 37` με τους δυο προπονητές να περνούν στο παρκέ τους νεαρούς τους παίκτες, και τον 17χρονο Θοδωρή Ιωακειμίδη στο 1`17`` πριν το τέλος να πετυχαίνει και τον πρώτο του πόντο με μια ελεύθερη βολή (44-69). Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 46-73 μετά από τρίποντο του Γκιστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ, Μπασαμπε 9, Ντόμπλας 4, Τσαλδάρης 3 (1), Ουέλς 6, Πεταλωτής 1, Κάρτερ, Δεμετζής 2, Γεωργάκης 4, Ταπούτος 4, Ρόμπινσον 12 (1), Ιωακειμίδης 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλεντον 9 (2), Φελντέιν 9, Γκίστ 13 (3), Χαραλαμπόπουλος, Ν.Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 3, Μποχωρίδης 6, Π.Καλάθης 3 (1), Φώτσης 6 (2), Παππάς 1, Λούντζης, Μπουρούσης 12 (1).

Για να δείτε το στατιστικό ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το μοναδικό «δώρο» του Παππά στον Ιωακειμίδη

Ο αγώνας της Δόξας Λευκάδας με τον Παναθηναϊκό είχε κριθεί από πολύ νωρίς, αναφορικά με το ποιος θα αναδεικνυόταν νικητής, χωρίς να υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες στιγμές στο ματς. Μία εξ αυτών, πάντως, είναι η τρομερή κίνηση που έκανε ο Νίκος Παππάς, προκειμένου να κάνει πανευτυχή τον 16χρονο Θεόδωρο Ιωακειμίδη, που στα 67" πριν τη λήξη της αναμέτρησης, πέρασε στο παρκέ.

 

Ο γκαρντ των «πρασίνων», με την είσοδο του νεαρού στο παρκέ, του είπε πως θα του έκανε φάουλ, ώστε να σημειώσει τους πρώτους πόντους του στην καριέρα του από τη γραμμή των βολών. Ο Ιωακειμίδης ευστόχησε στη μία εκ των δύο βολών, για να δεχθεί την αποθέωση από το τοπικό κοινό και όχι μόνο. Το γιορτινό «κλίμα» που υπήρχε εξαρχής βέβαια, είχε ενισχυθεί από τη στιγμή που «πάτησε» στον αγωνιστικό χώρο, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που έχει γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1999.

Και όπως φαίνεται, με όλο το μέλλον μπροστά του...

Μαρκόπουλος: «Η βαθμολογία μας αδικεί»

Η βαθμολογία των πρώτων πέντε αγωνιστικών του ελληνικού πρωταθλήματος αδικεί τη Δόξα Λευκάδας, σύμφωνα με τον Χάρη Μαρκόπουλο. Ο Έλληνας προπονητής, μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το πού κρίθηκε, καθώς και για την κατάσταση του Ουέλς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

 

 

«Ξέραμε ότι θα παίξουμε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αυτή την στιγμή λόγω της αλλαγής προπονητή, σε κάθε παιχνίδι εμφανίζεται συγκεντρωμένη και θέλει να βελτιώσει πράγματα. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός ήρθε εδώ και γνωρίζοντας τα προηγούμενα αποτελέσματα που είχαμε κάνει στην έδρα μας ήταν συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο στόχο τους και στο πλάνο τους. Νομίζω ότι η πιεστική τους άμυνα μας έβγαλε έξω από τις θέσεις στην επίθεση και δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να διαβάσουμε και να δούμε τα πλεονεκτήματά μας. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό 23 πόντους από δικά μας λάθη, που είναι πολύ μεγάλο νούμερο, όπως και δώσαμε 14 επιθετικά ριμπάουντ.

Όταν παίζεις με μια ομάδα με την ποιότητα του Παναθηναϊκού και έχεις αυτά τα νούμερα, πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω, από αυτός που πετύχαμε σήμερα. Παρόλο αυτά πρέπει να κρατήσουμε κάποια θετικά πράγματα, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό σε χαμηλό σκορ. Νομίζω ότι μερικές φορές είχαμε κάποιες καλές συνεργασίες που δεν τις είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε να δούμε το επόμενο παιχνίδι, που θα θέλαμε αν μπορούμε να το κερδίσουμε. Και πάλι συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία, να πετύχει τους στόχους της.

Για εμάς περνάει μια δύσκολη σειρά 5 αγώνων την οποία ξέραμε ότι δεν θα είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας τον οποίο θέλαμε. Νομίζω ότι η βαθμολογική συγκομιδή σε σχέση με τις εμφανίσεις μας αδικεί. Από την άλλη πλευρά, αν μου έλεγαν ότι θα κάνουμε μια νίκη στα πρώτα 5 παιχνίδια θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα το ξέρουμε αυτό. Όπως είδατε και στα προηγούμενα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι του Ελληνικού πρωταθλήματος, είναι πολύ διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τον Ουέλς: «Δεν έχω κάποια ενημέρωση  για τον Ουέλς για να είμαι ειλικρινής. Αυτή την στιγμή, σίγουρα έχουμε κάποια παιχνίδια εντός έδρας που θεωρητικά είναι πιο βατά σε σχέση με τους αντιπάλους που είχαμε στα πρώτα τρία παιχνίδια (εκτός του Άρη). Σίγουρα εκτός έδρας παίζουμε με ομάδες που έχουν παράλληλους στόχους με εμάς. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα παιχνίδια που παίζουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει κάποια έδρα σε ομάδες ίδιων στόχων, εκτός το διπλό του Προμηθέα στον Απόλλων Πατρών.

Θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι έχει τη δική ιδιομορφία και το θέμα είναι ότι τώρα που γνωριζόμαστε καλύτερα  μεταξύ μας και ξέρουμε ποια είναι τα καλά μας στοιχεία και οι αδυναμίες μας να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και άλλο και να προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Από την μεριά του ο Τζάστιν Ρόμπινσον είπε: «O Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και με πολύ ενέργεια, έπαιξαν δυνατά απέναντί μας και σκληρά και κατάφεραν και μας έβγαλαν εξ΄ αρχής από την εύκολη ζώνη για εμάς. Χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και συνολικά είχαμε άσχημο ομαδικό παιχνίδι. Είχαμε και εμείς σκόρερ, αλλά σήμερα δεν έγινε κάτι. Δεν είχαμε πολλά ριμπάουντ και αυτό μας κόστισε».

Στη σοβαρότητα που επέδειξε η ομάδα του, στον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας, στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, θεωρεί πως οι παίκτες του έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην αποδοσή τους, εκτιμώντας πως δεν έχουν προσεγγίσει ακόμη... το 20% των δυνατοτήτων τους.

Πασκουάλ: «Ήταν ένα σοβαρό παιχνίδι»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί ήταν σοβαρό παιχνίδι. Παίξαμε αμυντικά, αλλά θέλουμε σίγουρα να καλυτερέψουμε την επίθεσή μας. Είμαστε επίσης χαρούμενοι, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εύχομαι ότι καλύτερο για την τοπική ομάδα».

Για τη συνέχεια: «Χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά και αρκετή ηρεμία, αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε την ομάδα κάθε μέρα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε και ότι είναι καλύτερο. Μέχρι στιγμής είμαστε περίπου στο 16 με 17% της απόδοσης από ότι μπορούμε να κάνουμε, αλλά όπως και να έχει πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζέιμς Φελντέιν τόνισε τα εξής: «Ξεκινήσαμε το πρώτο δεκάλεπτο δυνατοί και σοβαροί, γιατί ξέραμε ότι οι αντίπαλοι είναι επιθετικοί και τους είδαμε ότι ήταν πολλοί καλοί στο προηγούμενο αγώνα εντός με τον Ολυμπιακό. Πιέσαμε αρκετά στο σύνολο του αγώνα, ήμασταν αρκετά επιθετικοί και προσπαθούσαμε να ήμαστε όσο καλύτεροι γίνεται.

Η Δόξα Λευκάδας είναι πολύ καλή ομάδα και έχει αρκετούς Αμερικανούς παίχτες που μπορούν να παίξουν παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός, αλλά σήμερα δεν τα κατάφεραν».

basketblog.gr

22:51:35

2016-11-07