Επιστολή ΟΡΦΕΑ προς το Ίδρυμα `ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ` για τον Απόλλωνα

 

Επιστολή του Δ.Σ του Ορφέα προς το Δ.Σ του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» για παροχή υλικής βοήθειας για την ανακατασκευή του κινηματογράφου Απόλλων  μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου

 

Αξιότιμοι κύριοι:

Τον προηγούμενο Αύγουστο μία ξαφνική πυρκαγιά αποτέφρωσε μία ολόκληρη συνοικία ( 10 σπίτια) στο ιστορικό τμήμα της πόλης της Λευκάδας. Όλα τα σπίτια ήταν κηρυγμένα διατηρητέα και λάμπρυναν τον χαρακτηριστικό ρυθμό δόμησης της συχνά σεισμόπληκτης Λευκάδας.

 

Μεταξύ των αποτεφρωμένων πια κτιρίων ( τραγικό το γεγονός για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών) ήταν και ο Δημοτικός ( από το 1997) Κινηματογράφος «Απόλλων» , διατηρητέο επίσης κτίριο με έτος ανέγερσης το 1928 , με ξύλινο σκελετό και στέγη , το οποίο κτίστηκε ειδικά για να λειτουργήσει ως κινηματογράφος , σε εποχή που ελάχιστες πόλεις , εκτός των Αθηνών , διέθεταν το προνόμιο αυτό.

 

Το κοινό της πόλης , γρήγορα τον αγκάλιασε και όπως ήταν φυσικό , εθισμένο από τον επτανησιακό πολιτισμό , το κοινό έγινε κινηματογραφόφιλο.

 

Από το 1970 , στον «Απόλλωνα» στεγάζεται και η «Κινηματογραφική Λέσχη Λευκάδας» , ένα από τα πολλά τμήματα του Ομίλου «Ορφεύς 1937» , όπως θα διαπιστώσετε και από τον τίτλο.

 

Εκτιμώντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του ιδρύματός σας , για δράσεις πολιτισμού & παράδοσης , σας απευθύνουμε και εμείς , το εύλογο αίτημα μας για υλική βοήθεια , για την ανακατασκευή του μετά την πυρκαγιά του Νέου «Απόλλωνα» , καθώς ο Δήμος Λευκάδας και λόγω της οικονομικής συγκυρίας , αδυνατεί.

 

Πιστέψτε μας , το Λευκαδίτικο κοινό , το κινηματογραφόφιλο προοδευτικό κοινό και τα σινεφίλ μέλη της «Κινηματογραφικής Λέσχης Λευκάδας» του Ορφέα , θα σας ευγνωμονούν εσαεί.

 

Νοιώθουμε , αλήθεια , πιο φτωχοί , όχι μόνο υλικά , αλλά και συναισθηματικά και πολιτιστικά.

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

13:35:50

2016-11-17