Αντί ευχών!

Η καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών και το χαρούμενο πνεύμα των ημερών κινδυνεύει να διαταραχτεί από μια στιγμιαία απροσεξία, ένα ανθρώπινο λάθος, μια παράβλεψη, ένα ποτήρι παραπάνω βρε αδερφέ!
Παραμονή σήμερα, γιορτινές μέρες έρχονται και πολλοί θα μετακινηθείτε από και προς. Η καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών και το χαρούμενο πνεύμα των ημερών κινδυνεύει να διαταραχτεί από μια στιγμιαία απροσεξία, ένα ανθρώπινο λάθος, μια παράβλεψη, ένα ποτήρι παραπάνω βρε αδερφέ!

Ο καιρός θα είναι καλός μέχρι την Πρωτοχρονιά απλά χρειάζεται προσοχή τις νυχτερινές ώρες για παγωνιά. Είναι σημαντικό να μην οδηγήσετε υπό την επήρεια αλκοόλ ούτε να επιβιβαστείτε σε όχημα που οδηγεί κάποιος που έχει πιεί έστω και λίγο. Μην υπερβάλλετε σε ταχύτητα οι γιορτές δεν αναβαθμίζουν το όχημά σας, ούτε τις οδηγικές σας ικανότητες. Να είστε πάντοτε σε επιφυλακή για το απρόβλεπτο, το αναπάντεχο. Να φοράτε πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας ανεξάρτητα από το που κάθεστε μέσα στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά πάντοτε δεμένα στο ειδικό κάθισμα πίσω. Οι μοτοσικλετιστές κράνος και προστατευτικά οπωσδήποτε. Μην επιτρέπετε στη δυνατή μουσική ή στο κινητό σας τηλέφωνο να αποσπάσει την προσοχή σας από το δρόμο.

Το αυτοκίνητο δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαράθεσης, μην δημιουργείται εντάσεις στον οδηγό. Πριν το ταξίδι, ελέγχουμε το όχημά μας (πίεση ελαστικών, στάθμη υγρών, συμπλέκτη, φρένα, αντιψυκτικό, υαλοκαθαριστήρες). Έχουμε εύκολα προσβάσιμο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο, πρώτες βοήθειες, ανακλαστικό γιλέκο, φακό) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τοποθετούμε βαριές βαλίτσες και μεγάλα αντικείμενα στο χώρο αποσκευών με τρόπο που να εφάπτονται στην πλάτη των πίσω καθισμάτων. Δεν οδηγούμε υπό την επήρεια ηρεμιστικών, κατασταλτικών, ή αντιαλλεργικών φαρμάκων. Δεν οδηγούμε άυπνοι ή κουρασμένοι, δεν υπερβάλλουμε τις δυνατότητες μας. Προσέχουμε να μην υπάρχουν ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα επιβατών γιατί υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φροντίζουμε να κάνουμε στάσεις για ξεκούραση κάθε 120 λεπτά στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) ή σε ειδικούς χώρους στάθμευσης. Διατηρούμε τις αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας, σεβόμαστε την προτεραιότητα, οδηγούμε αμυντικά και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια. Κινούμαστε με κατάλληλη - βάσει των εξωτερικών συνθηκών και των νόμιμων ορίων - ταχύτητα. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο δρόμο καθώς η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).

Καλές γιορτές, με ασφάλεια στο δρόμο.

Aπό το protothema.gr

21:01:52

2016-12-24